zaterdag 3 maart 2012

Kwarkbol deel 3

Okay, gisteravond was ik nog zo enthousiast over mijn kwarkbol.


Vandaag tijdens het aansnijden werd mijn enthousiasme toch wat minder.

Toen ik gisteren niet een mooi soepel deeg kreeg, heb ik er wat meer kwark bij gedaan dan dat ik in eerste instantie van plan was. En daar kon ik nu de vruchten van plukken. :S
Het deeg was hierdoor veel te zwaar geworden en kon niet meer lekker droogbakken.



Omdat het erg compact en vochtig was, toch maar even onder de circulatiegril gezet, om zo een droger broodje te creeren. De smaak was verder wel ok. Alleen de textuur liet zich te wense over.


Als ik vandaag tijd en zin heb, haal ik nog een keer de ingredienten en waag ik morgen nog een poging, maar dan toch wel weer met een gist recept.

vrijdag 2 maart 2012

kwarkbol...hoe het verder ging

Na heel wat recepten te hebben gelezen op internet over kwarkbrood,
heb ik uiteindelijk dit receptje ervan gemaakt.

Kom 1:
270 gram bloem
30   gram maizena
9     gram bakpoeder
3     zakjes vanillesuiker
1/2    tl zout

Kom 2:
375 gram kwark
30  gram gesmolten boter
30  gram ei (ongeveer een half ei)
3 etl melk

Kom 3:
150 gram rozijnen

Afstrijken:
20  ml melk
5    ml gembersiroop
1/2 tl kaneelpoeder

Bestrooien:
1 zakje vanillesuiker

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wel de rozijnen in heet water.
  • Mix de ingredienten in kom 1 voorzichtig door elkaar met een vork.
  • Mix met een mixer de ingredienten van kom 2 door elkaar.
  • Verwissel de mix haken voor broodhaken.
  • Voeg voorzichtig de ingreidenten van kom 1 bij kom 2.
    Roer dit evt eerst met een vork door, om het stuiven tegen te gaan.
  • Voeg als alles een mooi deegje is waar je een vliesje van kan vormen de rozijnen toe.
    Let er wel op dat deze niet te vochtig zijn.
  • Bak het broodje in ongeveer 40 minuten op 180 graden.
  • Als het erg hard kleurt kan je na ongeveer 15 minuten de temperatuur verlagen naar 170 graden.
Het broodje uit de oven halen als hij gaar is, afstrijken en bestrooien met vanillesuiker.

Eet smakelijk!

Kwarkbol

Raad eens wat wij dit weekend gaan eten bij het onbijt......
Kwarkbol: Recept gevonden op Patisserie.be recepten voor patisserie, confiserie, nagerechten, brood en ijs!

Het recept voor de kwarkbol van de site snap ik niet helemaal.
Wel weet ik nog van mijn vorige ervaring dat het brood toen echt niet naar mijn smaak was.

Inmiddels heb ik de site van sonnet erbij gepakt.
Daar staat natuurlijk niet het hele recept op, maar je kan er wel het een en ander aan afleiden.
De bakkers krijgen dit vor een deel kant en klaar binnen dat wil zeggen ze gebruiken een standaard kwarkbroodpoeder waar al veel dingen in zitten.

Zowiezo wil ik nu geen gistbrood maar een brood met bakpoeder als rijsmiddel.
Het kwarkbrood dat ik ken is zoetig en lijkt wel bijna cake-achtig qua smaak.

Ik denk dat ik het op basis van het volgende recept ga maken:

Ingredienten:
335 gram bloem
250 gram kwark
80 gram suiker
40 gram maizena
2 eieren
1 zakje bakpoeder
1 mespuntje zout
1 citroenschil, geraspt
1 zakje vanillesuiker

80 gram rozijnen

Voorbereiding:De oven voorverwarmen op 160-180 graden.

De bloem,suiker, zout, maizena en de bakpoeder in een kommetje doen.
De eieren met de suiker en vanillesuiker opkloppen tot een schuimige massa.
Citroenschil en rozijnen voorzichtig boven de bak verdelen.
Vervolgens heel voorzichtig de kwark erdoorheen spatelen.
Vervolgens zo veel mogelijk bloem er doorheen spatelen.
Voorzichtig uiteraard! Want anders is alle lucht eruit.
Als er nog wat bloem over is en het deeg te strak wordt, dan op het aanrecht het resterende bloem erdoorheen kneden.
Vervolgens het kwarkbrood afbakken, 20 minuten op 160-180 graden.

En na een tijdje zoeken kom ik een ander recept tegen voor kwarkbollen.
Dit recept komt van Miele...

ingrediƫnten
250 g kwark
1 eetlepel olie
2 eieren
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
250 g bloem
150 g rozijnen
om te bestrijken:
3 eetlepels melk
2 eetlepels suiker
bereiden
Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor, en kneed de rest erdoor. Meng tot slot de rozijnen erdoor. Breng met 2 eetlepels op 2 bakplaten elk 6 porties deeg aan en bak per bakplaat 12-15 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven. Zorg voor voldoende onderlinge afstand, omdat de bollen rijzen. Bestrijk na ca. 7 minuten baktijd de bollen met melk, bestrooi ze met suiker en bak ze goudgeel.

Roosjes

Gisteravond met een aantal dames gewerkt aan de taartdecoratietechnieken.
Dit keer geoefend met botercreme spuiten.

Het ziet er simpel uit, maar het vergt echt wel even wat oefening voordat je ze mooi krijgt.
Tada... Het resultaat....









donderdag 1 maart 2012

cakejes recept van vandaag

Omdat ik vanavond taartjes ga versieren,
heb ik zojuist dit receptje erbij gepakt en hieruit
1 mini taartje en 6 cakejes weten te toveren.


2 eieren
50 gram suiker
40 gram bloem
10 gram maizena
snufje zout

De eieren voorverwarmen tot 30 graden. (lekker even laten badderen in een kopje of maatbeker dus)
Daarna de eieren openbreken en in een mengkom doen. De suiker bij de eieren toevoegen en vervolgens minimaal 10 minuten laten mixen. Als je na 4 minuten nog weinig ziet veranderen, dan is het aan te raden om even de gootsteen voorzichtig vol te laten lopen en de mengkom erin te zetten. Waarschijnlijk waren dan de eieren nog te koud en door ze nu te verwarmen (au-bain-marie) terwijl je mixt, komt het allemaal nog goed.
Zet de bak niet in kokend water, want het schijnt nog steeds mogelijk te kunnen zijn om in dit stadium roerei te maken....

De bloem en de maizena afgewogen samen met het snufje zout in een kopje doen. Als het ei mengsel mooi schuimig is opgeklopt, dan de mixer weg zetten. Met een zeef een deel van het bloemmengsel boven het eimengsel zeven. Vervolgens met een spatel heel voorzichtig de bloem erdoorheen mengen. Doe dit totdat alle bloem door het ei mengsel zit.

Vervolgens in een heteluchtoven op 150 graden bakken. De kleine cakejes 15 minuten, de andere cake 20 minuten. Eventueel kan je de laatste 5 minuten de oven iets warmer zetten, voor een bruinere kleur cake.

Deze keer heb ik bij het ei-mengsel een smaakstof toegvoegd, namelijk de 'vanille butternut'.

De grote cake is gevuld met chocoladepasta en afgesmeerd met koffie-botercreme.
Vanavond gaan we daar nog mooie dingen op maken met botercreme, zowel naturel als chocoaldesmaak waarschijnlijk.

De Kleine Cakejes



De

woensdag 29 februari 2012

cocktail cupcake

Zojuist aan de lay-out van mijn weblog gewerkt. Ook eindelijk de gadget gevonden waarmee je links in een rij op je blog kan plaatsen. Tijdens het toevoegen van de links die ik bij mijn favourieten had staan, kwam ik een hele leuk recept tegen.

Zoals de titel al verklapt, heb ik een recept gevonden voor coctail cupcakes!
Hieronder vind je de link naar het recept.
En om iedereen alvast lekker te maken, heb ik alvast 2 foto's van hun site hier geplaatst.
Dat ziet er verleidelijk uit toch!

Dat is nog eens een lekker 'borrel' recept ;)

Strawberry Daiquiri cupcake van de cupcakeclub



mojito cupcake van de cupcakeclub

Klik op onderstaande link om naar het recept te gaan
cocktail cupcake recepten

dinsdag 28 februari 2012

Vegetarische moussaka

Zojuist even rondgekeken op de site van 24 kitchen.
natuurlijk even in de receptenzoeker op vegetarisch gezocht, naar een nieuw recept.

Smullend werken!

Van t weekend kwam ik op het werk, hadden ze op de valreep toch nog een cake gebakken.
Hij was prachtig geworden en smaakte ook nog eens lekker.

Hij was mooi recht aan de bovenkant geworden en glansde zelfs mooi.
Vervolgens keek ik de koks even  argwanend aan, Er zaten zwarte stipjes in de cake!

Al snel werd er gezegd dat de stipjes geen kwaad konden.
Ze hadden er pure chocoladehagel doorheen gedaan!
Gelukkig was hij erg groot, dus iedereen kon er echt een stuk van proeven.
Een erg lekkere cake! 

Ook stond er in de koelkast nog een smoothie.
Daar mocht ik ook wel wat van hebben als ik wilde, werd er al geroepen.
Hij was gemaakt van sinaasappel, banaan en kiwi.
Dus ik heb mij  vitamines weer binnen voor het weekend!

Lekker hoor, wie wil er onder deze omstandigheden nou niet werken?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...