zaterdag 23 juni 2012

banner

Tada.. mijn nieuwe banner.... waarmee ik ook weer terug te vinden ben straks op etenbloggers.nl

Banaanzoette Pruimen Sap

Ingrediënten:
1/2 banaan
2 gedroogde pruimen
100-150 ml water

Bereidingswijze:
Wel de pruimen in 150 ml water. Pureer een halve banaan samen met de gewelde pruimen. Als deze massa glad is voeg je het 'wel'water van de pruimen toe aan het geheel. Mix het nog een keer goed door.


Susanne Kookt!
Drink smakelijk!

vrijdag 22 juni 2012

Chocolade Mousse

Als afsluiter van een perfect diner of om de liefde van je leven voor altijd aan je te binden: hier is mijn zalige chocolade mousse. Een mousse waar iedereen van houdt, de kinderen zullen er extra voor willen afwassen, schoonmoeders willen wel een keer extra oppassen en manlief wil wel een keer extra de hond uit laten. Kortom een zeer succesvolle mousse. Geschikt voor jong en oud.
Deze mousse is overigens gelatine en ei vrij!

Ingrediënten:
300 gram chocolade
75 gram boter
125 ml slagroom
250 ml vanille vla
Bereidingswijze:
Smelt de boter en de chocolade au-bain-marie.
Gootsteen vullen met koud water en de au-bain-marie pan erin plaatsen om zo het mengsel af te laten koelen. Ondertussen de slagroom opkloppen. De vanillevla door het afgekoelde chocolade mengsel roeren. De opgeklopte slagroom beetje bij beetje mengen met het chocolademengsel.In bakjes of glazen schenken en door en door koud laten worden.

Decoratie tip:
Dit dessert kan je makkelijk en snel garneren. Wat dacht je van een topping van amandelschaafsel, verkruimelde koekjes of streepjes gesmolten chocolade of vloeibaar gemaakte caramel?


Susanne Kookt!
Voorste glas: chocolade mousse

Eet smakelijk!

woensdag 20 juni 2012

Volkoren Sandwiche Brood

Een lekker zacht volkorenbrood, lekker basic. Dus dat kan je met van alles beleggen!





Ingrediënten:
380 gram vokorenmeel
2 el suiker (23 gram)
30 gram boter
7,6 gram zout
3,8 gram gist (1 tl)
240-245 gram water

Bereidingswijze:
De ingrediënten in de pan van de broodbakmachine doen.
Start de machine. Controleer tijdens het kneden of er genoeg water in zit.

Tip: zorg dat je met het erin schenken van het water de kan/maatbeker geheel boven de broodbakmachinepan houdt. Ik heb er iets mee geknoeid en vervolgens weer wat water bij gedaan. Dus ik denk dat ik daardoor uiteindelijk rond de 245 gram water heb gebruikt. Houd daarom dit deeg in de gaten tijdens het kneden.

Eet smakelijk!

dinsdag 19 juni 2012

Andijvie Sla met appel yoghurt dressing

Doe meer met Andijvie! Andijvie Sla

Vroeger aten we andijvie alleen gekookt, met een maizena papje aangepast. Tegenwoordig is het recept voor stamppot rauwe andijvie ook alom bekend. Nu zie je steeds meer de trend van Andijviesla opkomen. Of eigenlijk is het terugkomen, want het recept voor andijvie-sla is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome...

Andijvie Sla met appel yoghurt dressing

Ingrediënten:

1/2 krop andijvie
3/4 jonagold appel

Voor een dunne dressing
40 ml yoghurt

Voor een dikke dressing
45 ml olijfolie
5 ml balsamico
20 ml yoghurt

Topping:

Eventueel bolletjes stemgember, in stukken gehakt

Bereidingswijze:

Snijd de andijvie fijn.
Kies of je de simpele dunne dressing wilt of de dikkere dressing.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Schenk vlak voor het serveren de dressing over de andijvie en meng het geheel goed door elkaar.

Erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

De sla kun je natuurlijk in een hand omdraai omtoveren in een salade, door er ingrediënten aan toe te voegen.

Eet smakelijk!

maandag 18 juni 2012

groentemix pasta 'basis' zelf maken

Al enige tijd gebruik ik de Pasta Basis, diepvries groente voor meerdere recepten. Tot mijn grote schrik is het inmiddels niet meer te vinden bij ons in de supermarkt. Toen ik hem vandaag zag in een ander filiaal van dit supermarkt heb ik meteen een zak gekocht en ook even gekeken wat er in zit qua groente en verhoudingen. Onder het motto'Wat de supermarkt kan, kan ik ook!' volgt hier mijn recept voor een basis groente mix voor onder andere pasta!

Ingrediënten:
200 gram paprika (geel, rood groen)
150 gram tomaat
125 gram champignons
25 gram ui

Bereidingswijze:
Snijd een kruisje in de tomaat. Zet een pan gevuld met water op het vuur. Zodra het water goed kookt, doe je voorzichtig de tomaat in het water. De tomaat hoeft er maar heel kort in, enkele seconden. Deze truc is er alleen voor om te zorgen dat het velletje makkelijk van de tomaat gaat (de tomaat plisseren, noem je dat). Vervolgens de tomaten onder de koude kraan houden of in een bak met ijsblokjes leggen. Anders gaart de tomaat al te hard en eindig je straks met het bakken van de mix met een tomaten-smurrie door je heerlijke groentenmix.

Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes. Versnipper de ui.

Als de tomaat goed is afgekoeld haal je het velletje eraf.
Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes.

De paprika, tomaat, champignons en ui vormen samen een complete groentenmelange, klaar voor gebruik.

De groente mix in 5 tot 8 minuten gaar bakken.

Heerlijk voor op de pizza of in de pasta saus!

Eet Smakelijk!

zondag 17 juni 2012

Banaan Chocolade pudding

Banaan chocolade pudding, voor 2 personen



Ingrediënten:
40 gram banaan
40 gram yoghurt
80 gram chocolade
80 gram boter
2 eetlepels custardpoeder

Susanne Kookt!
Warme Pudding

Bereidingswijze:
Pureer de banaan glad en voeg de yoghurt toe.
Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie en laat dit iets afkoelen.
Roer de bananenyoghurt door de gesmolten chocoladeboter.
Voeg 1,5 tot 2 eetlepels custardpoeder toe.
Dit is afhankelijk van hoe dik je het wilt hebben.
Zet het geheel terug op het vuur (au-bain-marie).
Laat het onder goed roeren 3 minuten koken.
Susanne Kookt!
Afgekoelde Pudding
Verdeel de nu nog dunne pudding over de bakjes.
Laat het afkoelen op het aanrecht en vervolgens verder opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...