donderdag 4 juli 2013

vegetarische Spaanse tortilla

Heerlijk! Paprika's in huis! Maar ja..je wilt er ook wel eens wat anders mee dan door de pastasaus of gevulde paprika's. Zo kwam ik laatst op het idee om ze te verwerken in een Spaanse tortilla! En dat was meteen een groot succes. Eerst natuurlijk even uitleggen aan de mensen aan tafel dat ze dus geen Mexicaanse pannenkoekjes moeten verwachten, maar dat het een Spaans aardappelgerecht is. En dan smullen maar!

Ingredi├źnten voor 2 personen:
2 paprika's (ik heb rood en geel gebruikt)
400 gram aardappelen
4 eieren
1/2 teentje knoflook
1/2 ui, fijngesnipperd
zout, peper,
en bijvoorbeeld Proven├žaalse kruiden, cayennepeper, piment en nootmuskaat

Bereidingswijze:
Kook de aardappels gaar en snijd ze in plakjes. Ik heb door tijdgebrek gesmokkeld en de aardappels eerst in plakjes gesneden en vervolgens ze in de magnetron in 8 minuten met een beetje water gaar gekookt.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius hetelucht.

Snijd de paprika in kleine stukjes, pers het teentje knoflook, versnipper de ui en mix dit samen met de kruiden en zout en peper met het ei. Breng het geheel goed op smaak.

@Susanne's keuken
 
Vervolgens de bodem van een lage ronde vorm (bijvoorbeeld een quiche vorm) bekleden met bakpapier en de randen insmeren met boter. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de vorm. Schenk het gekruide paprika-ei mengsel over de aardappelschijfjes en bak het geheel in ongeveer 30 minuten gaar. Laat het iets afkoelen en haal het voorzichtig uit de vorm. Dit gaat het makkelijkst door een bord op zijn kop op de vorm te zetten en hem dan om te keren.

@Susanne's Keuken
Spaanse Tortilla

Deze tortilla smaakt ook koud erg lekker. Past prima bij een picknick, high tea of bbq en is natuurlijk
vegetarisch!

Eet smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...