zondag 6 mei 2012

Snelle Broodjes

Vandaag had ik weinig tijd om broodjes te bakken. Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om voor het eerst in een half jaar geen vers gebakken broodjes te hebben in het weekend. Uiteindelijk kwam ik op een Amerikaanse site een recept tegen voor snelle broodjes. Officieel heten ze '30 minute rolls'. Het is bijna vloeken in de kerk denk ik, want de broodjes krijgen nauwelijks de tijd om te rijzen en worden ook nauwelijks gekneed. Het resultaat was er ook naar. Het was vrij nat deeg, wat nauwelijks te vormen was en het brood smaakte vrij droog en kruimelig.

Ingrediƫnten:
(voor 6 bolletjes)
140 ml water
22 gram olie
1 eetlepel gist
2 eetlepels honing

1/4 theelepel zout
1/2 ei
230 gram volkorenmeel

Bereidingswijze:
Het water, de olie en de honing door elkaar mengen. De gist toevoegen en dit15 minuten laten rijzen op een warme plek. Vervolgens het zou en een half ei toevoegen. Voorzichtig beetje bij beetje het meel toevoegen. Vorm er bolletjes van en laat ze 15 minuten rusten/rijzen. Bestrijk ze eventueel met het halve ei wat je nu nog over hebt. Bak ze vervolgens af in 15 minuten op 180 graden.


Eet smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...