dinsdag 27 november 2012

Vegetarische aardappelsoep gevuld met broccoli & champignons

Ooit een pakje aardappelsoep gekocht in het buitenland. In Nederland had ik deze soep nog niet gezien. Bij thuiskomt bleek het een goede keus te zijn, de soep was erg lekker.

Dus heb ik geprobeerd om ook een keer aardappelsoep te maken. De aardappelsoep van mij smaakt natuurlijk niet zoals die uit het pakje. Een lekkere soep met verse ingrediĆ«nten en dat verschil proef je!


Susanne's Keuken
Aardappelsoep
Ingrediƫnten:
1 el olie
1 ui
500 ml water
1 bouillonblokje
300 gram aardappels
150 gram broccoli
200 gram champignons
50 gram kruidenroomkaas
zout
peper
geraspte kaas

Bereidingswijze:Versnipper de ui, snijd de aardappels in blokjes, de broccoli in kleine roosjes, en de champignons in stukken. Bak de ui in een klein beetje olie. Je kunt hier gewoon de pan voor gebruiken waar je de soep in wilt maken. Als het rauwe van de ui af is, voeg je er 500 ml water en 1 bouillonblokje toe. Doe ook de aardappelblokjes in de pan en zet de kookwekker op 12 minuten. Bak in een koekenpan de champignons gaar. Kook de broccoli beetgaar tot gaar in een aparte pan of in de magnetron.

Als de kookwekker gaat, check je of de aardappels gaar zijn. Schep een aantal aardappelblokjes uit de soep, deze gebruiken we om straks meer textuur, vulling en decoratie aan de soep toe te voegen.
De aardappels die over zijn in de bouillon pureer je met een staafmixer tot een gladde massa.

Voeg daarna de overige aardappelblokjes, gare broccoli en champignons toe. Breng het geheel op smaak met de kruidenroomkaas, zout en peper. Bestrooi de soep met geraspte kaas.


Eet smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...