vrijdag 2 november 2012

Knolselderij salade

Laatst heb ik erwtensoep gemaakt, voor 2 personen uiteraard. Lekker met een stukje knolselderij erin, want dat geeft natuurlijk net een beetje extra's aan de erwtensoep. Erg lekker en het heeft als voordeel, lang niet alle knolselderij wordt versneden en verdwijnt in de soep.

Onlangs had ik al knolselderij verwerkt in de hutspot. En zelfs daarna was er nog knolselderij over...
Het enige wat ik verder ken waar knolselderij de hoofdrol in speelt is de sellerie-salade uit de supermarkt. Brrr.. Vaak is het een salade waar veel dressing en weinig vulling in zit. Daarnaast vind ik de vulling (de knolselderij zelf) die erin zit de verkeerde bite hebben. En als belangrijkste reden; er zit vaak een vreemd zurig nasmaak aan de salade. Kortom, niet iets wat ik wil maken met het stuk knolselderij wat ik hier nog heb liggen.

Tenzij.... Je ik het natuurlijk dusdanig anders kan klaarmaken, dat het wel lekker smaakt.
Dus vandaag in het kader van 'de gemakkelijke vrijdag' een lekkere salade van de knolselderij gemaakt. Het recept hiervoor is zeer eenvoudig en voor 1 persoon tot voor grotere groepen te maken.

Het recept hieronder is voor 1 persoon.

1. Snijd de knolselderij in 4 stukken, schild 1 stuk van de knolselderij en rasp deze vervolgens.
Meng in een kopje 2 eetlepels mayonaise met 2 el yoghurt. Als je erg fan bent van dressing en sausjes, kun je hier ook een dubbele hoeveelheid van maken.

2. Maak een klein blikje ananas stukjes open en meng de ananas stukjes en het vocht met de geraspte knolselderij en de yoghurt mayo.

3. En klaar is de knolselderij salade!

Susanne's Keuken
Salade van Knolselderij

Eet Smakelijk!


woensdag 31 oktober 2012

gegratineerde broccoli pasta schotel

Op zoek naar een lekker recept met broccoli....

En niet zomaar een recept met broccoli,
maar een recept met broccoli voor iemand die niet van broccoli houdt.
'Ik lust geen broccoli!' was een veelgehoorde uitspraak hier.

Een recept waarbij broccoli niet echt naar kool smaakt, maar waarin de smaak van broccoli behouden blijft.

Een oud studie klasgenootjes leerde me ooit een simpel recept aan met broccoli;
broccoli, pasta, pijnboompitten ovenschotel gegratineerd met kaas.

De smaak van dit gerecht was wel aardig, zeker voor een studentenmenu. Maar ik wist op voorhand dat dit niet gaat werken voor iemand die zegt geen broccoli te lusten..
Dit is uiteindelijk mijn versie van gegratineerde broccoli-pasta schotel geworden.

Ingrediënten:

200 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
200 gram broccoli
50 gram cashewnoten
4 el zuivelspread ('roomkaas' op basis van karnemelk)
50-100 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

Snijd de broccoli in kleine roosje, was de broccoli en doe de broccoli in een pan met kokend water. Kook de broccoli in ongeveer 12 minuten gaar. Let erop dat je ze niet te gaar kookt, want dat versterkt de koolsmaak weer. Zodra ze zacht zijn zijn ze goed. Kook in de tussentijd ook de pasta gaar.

Susanne's Keuken
De schotel net bestrooid met kaas, klaar om onder de gril te gaan
Giet de pasta en de broccoli af en meng de pasta en de broccoli door elkaar. Vet een ovenschaal in en verdeel de de pasta en de broccoli over de schaal. Strooi de cashewnoten over de pasta en de broccoli. Meng voorzichtig de zuivelspread door de pasta en broccoli. Strooi er uiteindelijk de kaas over de schotel heen.


Susanne's Keuken
De schotel als  hij net onder de grill vandaan komt

Zet de schotel 10 minuten onder de gril, zodat de kaas mooi bruin en knapperig wordt.

De gene die geen broccoli luste zei na het proeven van dit gerecht dat het een lekkere schotel was.
Missie 'ik lust dit niet':  Geslaagd

Susanne's Keuken
Als het eerste bordje is opegschept...volgen er meer!

Eet smakelijk!


dinsdag 30 oktober 2012

Halloween koekjes

Happy Halloween!

Omdat het Halloween is:

Leuke Halloween koekjes, gedecoreerd met marsepein!

Susanne's Keuken
De heks en het spook

Susanne's Keuken
De Heks

Susanne's Keuken
Het Spook
Fijne Halloween allemaal!

maandag 29 oktober 2012

Decoratie in de Cake

Afgelopen vrijdag hebben jullie ongetwijfeld het plaatje gezien van de prachtige Afrika taart.
(Klik hier om naar het artikel en de afbeelding van afgelopen vrijdag te gaan.)

Ik vroeg me toen hardop af hoe ze dit gemaakt hadden en of ik hier misschien wel in de maling werd genomen. Inmiddels heb ik twee ideeën over hoe je decoraties in een cake kan maken.

Idee 1;
Je bakt een aantal cakes of cupcakes in verschillende kleuren en als deze zijn afgekoeld, haal je bijvoorbeeld met behulp van uitstekertjes de gewenste afbeeldingen in de juiste kleur uit.
De uitgestoken cake decoraties zet je in een cakeblik en vervolgens doe je er de weer cakebeslag overheen. Daarna bak je de cake totdat hij gaar is.

Idee 2;
Dit idee heb ik gelezen op het blog van Jacqueline.
http://heerlijke-recepten.blogspot.nl/2012/06/vaderdagcake.html
Het komt kort samengevat op het volgende neer.

Je maakt een mooie cake decoratie op bakpapier met gekleurd cakebeslag.
Deze laat je eerst kort afkoelen (ca. 10 minuten in de vriezer).
Vervolgens 'bak'je de tekening ongeveer 1 minuut in de oven.
De cakedecoratie gaat onderin de bakvorm en daar overheen gaat natuurlijk de rest van het cakebeslag. Daarna bak je de cake totdat hij gaar is.

Ik ben heel benieuwd naar de eerste techniek, en ga deze zeker op korte termijn uit testen.
Van techniek twee kun je zien hoe en dat het werkt op de blog van Jacqueline.

Het verschil tussen beide technieken zit hem in waar je de decoratie uiteindelijk ziet.
Techniek een geeft hopelijk een spectaculaire dwarsdoorsnede en techniek twee creëert een mooie bovenkant.

Terwijl ik dit zit te bloggen bedenk ik me het volgende;
Als je graag een tekening in de cake wilt hebben, kun je natuurlijk ook proberen om deze blind te tekenen. Dit doe je met een druppel gekleurde cakebeslag in de gewone cakebeslag en dan ga je met een sateprikker het cakebeslag sturen naar de plekken waar je het hebben wilt.
of

Je vult een cake met het cakebeslag van de gewenste kleur en spuit er vervolgens de tekening in met behulp van een spuitzak gevuld met gekleurde cakebeslag.

Nou dat zijn weer een hoop technieken om uit te testen.
Mocht je een van deze technieken al geprobeerd hebben, laat het me weten.
Ik zal de foto's uploade zodra ik tijd heb gehad om hiermee aan de slag te gaan.

Veel decoratie & cake plezier!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...