zaterdag 24 november 2012

Kaasfondue; tips van de kaasboer!

Heerlijk, vanavond lekker kaasfondue! Ik verheug me er nu al op!
Ik heb wel eens kaasfondue gegeten, maar dat was altijd een kaasfondue uit een pakje.

Nu weet ik dat er een groot verschil zit tussen voorverpakte (goedkope) 'kazen'. De ene kaas smaakt naar niets, de ander smaakt zout en de derde kaas daar zit dan net een kaas-smaakje aan. Als je dat weet, dan kan je wel nagaan dat er tussen de soorten kaasfondues uit een pakje ook een behoorlijk smaakverschil kan zitten.

Dus ik dacht, hoe lekker zou het zijn om zelf kaasfondue te maken! Op youtube kwam ik dit filmpje tegen van een kaasboer die zijn tips voor een goede zelfgemaakte kaasfondue verteld.






Serveer de kaasfondue op tafel met een stokbrood en een glaasje wijn of thee.
Daarnaast is het lekker fris om bij de kaasfondue sla of fruit te serveren.

Eet smakelijk!

vrijdag 23 november 2012

Bosvruchten cupcake

Deze heerlijke cupcakes zijn makkelijk en snel te maken.
Om er een speciale twist aan te geven heb er aardbei-rabarberthee in gebruikt.
Je kunt natuurlijk ook gewoon melk gebruiken.

Het maken van het cakebeslag leek goed te gaan.
De cakejes gingen de oven in.
Maar na 17 minuten in de oven zagen ze er mooi gerezen maar erg bleek uit. Het beslag leek wel drilpudding! Achteraf denk ik dat de oven op 'pauze' heeft gestaan. Dan verwarmt hij niet meer en koelt hij langzaam af. De cakejes heb ik nog 15 minuten in de oven laten bakken.
Het resultaat: lekkere cakejes!

Het beslag is meisjesachtig; door het bosfruit heeft het de kleuren rood, roze en paars erin.


Susanne's Keuken
Ingrediƫnten:
65 gram boter
50 gram suiker
65 gram meel
1/2 tl bakpoeder
10 gram honing
1 ei
2 tot 3 el thee (afgekoeld) of melk
50 gram bosvruchten

Bereidingswijze:
Klop de boter zacht. Meng de suiker door de boter.
Voeg meel, bakpoeder en ei  en honing toe. Mix het in 1 x door. Als het beslag te dik is, voeg je er de melk of de thee aan toe. Mix voorzichtig de bosvruchten door het beslag.

Susanne's Keuken
Doe het beslag in de cupcakevormpjes en bak ze op 160 graden voor 15 minuten.


Susanne's Keuken

Veel  bakplezier!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...