zaterdag 17 maart 2012

deelbrood en Züpfe

Resultaten van een avondje bakken en borrelen..
Vanavond een deelbrood gemaakt voor bij de borrel.

Recept hiervan volgt nog.

bier-kaas-mosterd deelbrood oftewel 'borrelbrood'



En alvast voor de zondagbrunch een Zwitserse Züpfe voorbereid..

Zwitserse Züpfe (ongebakken, na de 1e rijs)


woensdag 14 maart 2012

volkorenmelkbrood

Op dit moment is de machine alvast een lekker brood aan het bakken voor morgenvroeg.
Dit brood is gemaakt met volkorenmeel van de molen.

Ingredienten:
450g volkorenmeel
1 etl glutenpoeder
10g broodkrokantpoeder
1/2 el suiker
380g halfvolle melk
15g olie
10g maanzaad
3,5g gist

programma: volkoren basic

Zoet roggebrood

Roggebrood
'love it or hate it'
De meest ideale combinatie voor Roggebrood voor mij is met appelstroop en kaas.
Toen ik vanochtend een recept las over een soort ontbijtkoekbrood, kreeg ik meteen de inspiratie om hier een roggebrood van te maken. Zelf ben ik niet zo fan van brood met alleen bakpoeder of zuiveringszout ofzo erin, want ik vind het brood dan vaak te klef van binnen. Maar goed, ik had ook weinig trek erin om het hele recept om te bouwen naar een gistbrood.

Omdat ik alleen was en het broodje even snel wilde uitproberen heb ik maar een kleine hoeveelheid gemaakt.

Ingrediënten:
135 g roggemeel
10 g lijnzaad
1 snufje zuiveringszout/baksoda (1/3 tl)
1 snuf zout (1/3 tl)
65 g rozijnen (geweld en gewassen)
7 g honing
1 el appelstroop (ongeveer 33 g)
100 g yoghurt

Meng de ingrediënten kort door elkaar en vorm er een broodje van.
Vul er een klein cake/brood blikje mee of bak hem op een stukje bakpapier.
Bak het brood af in 25/30 minuten op 200celsius.


Heerlijk met een plakje kaas!

Eetsmakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...