dinsdag 13 maart 2012

griesmeelpudding met abrikozensaus


Griesmeelpudding met Abrikozensaus

Ingrediënten

  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 40 g griesmeel
  • 25 g suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl aardappelmeel 
  • 60 g gedroogde abrikozen in reepjes
  • 1 eetl appelstroop
  • 1/2 tl kardemon

Bereiden


Griesmeelpudding

Breng melk zachtjes aan de kook, tempereer het vuur. Voeg geleidelijk de griesmeel toe en laat het al roerend op laag vuur 5 minuten koken. Voeg de suiker en vanillesuiker toe. Goed doorroeren en vervolgens af laten koelen tot lauw.

Spoel de puddingvorm om met koud water. Splits de eieren en klop het eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel eerst de dooier en dan de eiwitten door de lauwe griesmeel, schep in de puddingvorm. Strijk glad en zet minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.


Abrikozensaus

Breng de abrikozen met 125 ml water en suiker zachtjes aan de kook, laat 7 minuten pruttelen.Voeg de appelstroop en de kardemon toe. Vervologens het geheel goed doorroeren. Meng het aardappelmeel met 1/2 eetlepel water en roer van het vuur af door de abrikozen. Breng opnieuw zachtjes aan de kook, roer tot het een gebonden, heldere saus is. Laat afkoelen. Stort de pudding en geef de abrikozen erbij.





Recept komt deels van het boekje 'allerlei nagerechten' van Wina Born en uit het kookschrift van Bernadette Jaspers-Focks en zelf heb ik er natuurlijk wat aan veranderd.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...