woensdag 14 maart 2012

Zoet roggebrood

Roggebrood
'love it or hate it'
De meest ideale combinatie voor Roggebrood voor mij is met appelstroop en kaas.
Toen ik vanochtend een recept las over een soort ontbijtkoekbrood, kreeg ik meteen de inspiratie om hier een roggebrood van te maken. Zelf ben ik niet zo fan van brood met alleen bakpoeder of zuiveringszout ofzo erin, want ik vind het brood dan vaak te klef van binnen. Maar goed, ik had ook weinig trek erin om het hele recept om te bouwen naar een gistbrood.

Omdat ik alleen was en het broodje even snel wilde uitproberen heb ik maar een kleine hoeveelheid gemaakt.

Ingrediënten:
135 g roggemeel
10 g lijnzaad
1 snufje zuiveringszout/baksoda (1/3 tl)
1 snuf zout (1/3 tl)
65 g rozijnen (geweld en gewassen)
7 g honing
1 el appelstroop (ongeveer 33 g)
100 g yoghurt

Meng de ingrediënten kort door elkaar en vorm er een broodje van.
Vul er een klein cake/brood blikje mee of bak hem op een stukje bakpapier.
Bak het brood af in 25/30 minuten op 200celsius.


Heerlijk met een plakje kaas!

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...