dinsdag 19 juni 2012

Andijvie Sla met appel yoghurt dressing

Doe meer met Andijvie! Andijvie Sla

Vroeger aten we andijvie alleen gekookt, met een maizena papje aangepast. Tegenwoordig is het recept voor stamppot rauwe andijvie ook alom bekend. Nu zie je steeds meer de trend van Andijviesla opkomen. Of eigenlijk is het terugkomen, want het recept voor andijvie-sla is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome...

Andijvie Sla met appel yoghurt dressing

Ingrediënten:

1/2 krop andijvie
3/4 jonagold appel

Voor een dunne dressing
40 ml yoghurt

Voor een dikke dressing
45 ml olijfolie
5 ml balsamico
20 ml yoghurt

Topping:

Eventueel bolletjes stemgember, in stukken gehakt

Bereidingswijze:

Snijd de andijvie fijn.
Kies of je de simpele dunne dressing wilt of de dikkere dressing.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Schenk vlak voor het serveren de dressing over de andijvie en meng het geheel goed door elkaar.

Erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

De sla kun je natuurlijk in een hand omdraai omtoveren in een salade, door er ingrediënten aan toe te voegen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...