donderdag 1 maart 2012

cakejes recept van vandaag

Omdat ik vanavond taartjes ga versieren,
heb ik zojuist dit receptje erbij gepakt en hieruit
1 mini taartje en 6 cakejes weten te toveren.


2 eieren
50 gram suiker
40 gram bloem
10 gram maizena
snufje zout

De eieren voorverwarmen tot 30 graden. (lekker even laten badderen in een kopje of maatbeker dus)
Daarna de eieren openbreken en in een mengkom doen. De suiker bij de eieren toevoegen en vervolgens minimaal 10 minuten laten mixen. Als je na 4 minuten nog weinig ziet veranderen, dan is het aan te raden om even de gootsteen voorzichtig vol te laten lopen en de mengkom erin te zetten. Waarschijnlijk waren dan de eieren nog te koud en door ze nu te verwarmen (au-bain-marie) terwijl je mixt, komt het allemaal nog goed.
Zet de bak niet in kokend water, want het schijnt nog steeds mogelijk te kunnen zijn om in dit stadium roerei te maken....

De bloem en de maizena afgewogen samen met het snufje zout in een kopje doen. Als het ei mengsel mooi schuimig is opgeklopt, dan de mixer weg zetten. Met een zeef een deel van het bloemmengsel boven het eimengsel zeven. Vervolgens met een spatel heel voorzichtig de bloem erdoorheen mengen. Doe dit totdat alle bloem door het ei mengsel zit.

Vervolgens in een heteluchtoven op 150 graden bakken. De kleine cakejes 15 minuten, de andere cake 20 minuten. Eventueel kan je de laatste 5 minuten de oven iets warmer zetten, voor een bruinere kleur cake.

Deze keer heb ik bij het ei-mengsel een smaakstof toegvoegd, namelijk de 'vanille butternut'.

De grote cake is gevuld met chocoladepasta en afgesmeerd met koffie-botercreme.
Vanavond gaan we daar nog mooie dingen op maken met botercreme, zowel naturel als chocoaldesmaak waarschijnlijk.

De Kleine Cakejes



De

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...