heb ik uiteindelijk dit receptje ervan gemaakt.
Kom 1:
270 gram bloem
30 gram maizena
9 gram bakpoeder
3 zakjes vanillesuiker
1/2 tl zout
Kom 2:
375 gram kwark
30 gram gesmolten boter
30 gram ei (ongeveer een half ei)
3 etl melk
Kom 3:
150 gram rozijnen
Afstrijken:
20 ml melk
5 ml gembersiroop
1/2 tl kaneelpoeder
Bestrooien:
1 zakje vanillesuiker
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wel de rozijnen in heet water.
- Mix de ingredienten in kom 1 voorzichtig door elkaar met een vork.
- Mix met een mixer de ingredienten van kom 2 door elkaar.
- Verwissel de mix haken voor broodhaken.
- Voeg voorzichtig de ingreidenten van kom 1 bij kom 2.
Roer dit evt eerst met een vork door, om het stuiven tegen te gaan. - Voeg als alles een mooi deegje is waar je een vliesje van kan vormen de rozijnen toe.
Let er wel op dat deze niet te vochtig zijn. - Bak het broodje in ongeveer 40 minuten op 180 graden.
- Als het erg hard kleurt kan je na ongeveer 15 minuten de temperatuur verlagen naar 170 graden.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten