zaterdag 21 juli 2012

Vegetarische Lahmacun

Het recept komt uit het boek van Nigella Lawson, de goddelijke huisvrouw.
De vertaling van het recept naar een vegetarisch recept is geheel van mijn hand.
Verder heb ik nog nooit lahmacun's gegeten. Dus ik weet niet in hoeverre deze vegetarische lahmacun's de smaak evenaren van de traditionele lahmacun. Wat ik wel weet is deze turkse pizza's als warme broodjes over de toonbank gaan. Ze worden al opgegeten voordat ze geserveerd kunnen worden.  Een echt top recept dus!


Susanne Kookt!
Vegetarische Lahmacun



Ingrediënten:


Lahmacundeeg:

250 g volkorenmeel
2 g gist
155 ml water
1 el olijfolie

Vegetarische topping:

1 ui
1 teen knoflook
2 el olie
250 g tofu
2 beschuit
1/8 tl cayennepeper
1/8 tl piment
1 tl komijnpoeder
2 el tomatenpuree
2 el peterselie
1 el citroensap
4 el gesmolten boter



Bereidingswijze:


- Het deeg:

Met de broodbakmachine:
Weeg de ingrediënten voor het 'lahmacundeeg' af en plaats ze in de broodbakmachine. Zet deze op de pizzadeeg programma. Als het deeg uit de machine komt sla je het even goed door, zodat je straks mooie platte rondjes kan vormen.

Met de hand:
Kneed de ingrediënten 5 tot 10 minuten door. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op kamertemperatuur. Neem hiervoor bijvoorbeeld een kom die je invet en trek er een plastic zak overheen, zodat het deeg geen korstje krijgt tijdens het rijzen. Na het rijzen het deeg even goed doorslaan, anders zit er te veel lucht in. Dan kan je ze mooier plat uitrollen.


Susanne Kookt!
ongebakken vegetarische lahmacun
Aan het eind van de reistijd kan je alvast beginnen met de oven voorverwarmen en de tofu glad draaien. Zie hieronder voor de instructies.

- De vegetarische topping:

Laat de tofu goed uitlekken en dep de tofu droog met keukenpapier. Laat de tofu fijn laten malen in de keukenmachine. Verkruimel het beschuit en doe deze bij de tofu.

Fruit het uitje en de knoflook aan in de koekenpan.
Maak een sausje van de cayennepeper, piment, komijnpoeder, tomatenpuree.
Bak de tofu in de koekenpan samen met de knoflook en het uitje en voeg er het sausje aan toe.
Voeg als de tofu bijna klaar is de peterselie en het citroensap toe.

Susanne Kookt!
ongebakken vegetarishe lahmacun

De Vegetarische lahmacun

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, hetelucht. Rol het deeg uit en maak er rondjes van, van ongeveer 12 cm. Bestrijk ze met de gesmolten boter en laat ze 10 minuten rusten. 
verdeel de vegetarische topping over de lahamacun's. Bak de Lahmacun's af op 200 c, hetelucht. Bak ze in ongeveer 8 minuten gaar en bruin.

Susanne Kookt!
vegetarische lahmacun met ijsbergsla

Serveer de lahmacun bijvoorbeeld met ijsbergsla.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...