maandag 16 juli 2012

recept Hopjespudding uit de Magnetron


Susanne kookt!
Hopjespudding

Hopjespudding uit de magnetron


Ingrediƫnten:

40 g maizena of custardpoeder
1,5 tot 3 gram oploskoffie
500 ml melk
75 g suiker
1 ei

Bereidingswijze:

Weeg 40 g maizena af, doe er de oploskoffie en 60 ml melk bij. Roer dit goed door, totdat het geen klontjes meer heeft. Voeg dit papje toe aan de resterende melk (440 ml). Roer dit even door en zet de maatbeker in de magnetron, voor ongeveer 3 minuten op 600 wat. Blijf erbij staan om te kijken of het niet te hard gaat koken.

Klop ondertussen een ei met de suiker schuimig.  Goed er doorheen roeren om te voorkomen dat je een roerei krijgt. Zet het geheel nu voor 5 minuten terug in de magnetron. Roer het af en toe door.

Als het helemaal gestold is, haal je het uit de magnetron en laat je het afkoelen.

Dit recept kan natuurlijk ook in een pannetje op de kookplaat worden gemaakt.


Susanne kookt!
Hopjes Vla
Als je liever hopjes vla hebt in plaats van hopjes pudding, voeg je na de kooktijd wat melk toe totdat de gewenste dikte is bereikt.

Eet Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...