dinsdag 10 april 2012

Spinazie soep

Vandaag eens spinaziesoep geprobeerd te maken.
Spinazie is een van de weinige groentes die ik weinig eet, omdat ik het niet zo lekker vind.
Maar vandaag voor de vitamientjes en het proberen van een nieuwe recept toch maar met spinazie gekookt.

Het recept is uiteindelijk als volgt geworden:

Ingrediënten:
1 ui
1/2 el 5-kruiden poeder
3 bolletjes gember
2 bouillon blokjes
200 gram (diepvries) spinazie
400 ml kokend water
2 el crème fraîche

Eventueel gemalen kokos en amandelschaafsel.

Bereidingswijze:
Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie.
Hak de bolletjes gember fijn.
Ontdooi de spinazie in de magnetron volgens de verpakking.
Voeg de spinazie toe aan het gebakken uitje. Voeg tevens de stukjes gemberbolletjes en de 5-kruiden poeder toe. Los de bouillon op in kokend water en voeg deze toe aan de spinazie. Doe de crème fraîche erbij. Als je het lekker vind kan je de soep pureren. Doe dit wel zeer voorzichtig want de soep is heet en de spinazie is groen! (En dat zie je volgende week nog!)

Eventueel garneren met gemalen kokos en amandelschaafsel.



Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...