donderdag 3 mei 2012

citroen-kokos cupcakes met witte chocolade-roomkaas genache

Iets wat zo gezond is als een bruine boterham met roomboter kan nooit slecht voor je zijn ;)
En zo verdwenen de cupcakes al snel van het dienblad...



ingrediënten:
cupcake
125 g zachte boter
125 g volkorenmeel
1 1/2 tl bakpoeder
35 g geraspte kokos
125 g suiker
2 eieren (ik heb maat M gebruikt)
2 medium grootte citroenen (sap en fijngeraspte schil)
10-30 ml melk (ongeveer, afhankelijk van het meel)

topping
80 g witte chocolade
60 g roomkaas
citroensap naar smaak
1 el melk

oven temperatuur: 160 c
baktijd 15-20 minuten

Bereidingswijze
Klop de boter in een kom zacht en smeuïg. Meng in een kom het meel met het bakpoeder, de kokos en de suiker. Doe dit bij de zachte boter en voeg de eieren, het citroensap en de fijngeraspte schil van de citroen toe. Meng het geheel. Afhankelijk van het volkorenmeel (ik gebruik verse van de molen), zal je de hoeveelheid melk misschien iets aan moeten passen. Begin dus met het toevoegen als je ziet dat het nodig is.

Vul de vormpjes en bak ze in de oven op 160c (heteluchtoven), in 15 tot 20 minuten gaar.

Voor de topping smelt je de chocolade een beetje, roer het goed door totdat deze helemaal is gesmolten. Roer de roomkaas en het citroensap erdoor. Voeg eventueel de melk toe als het anders te dik is. Let wel op, want als hij te dun is, dan loopt/stroomt het van je cupcake af!

Smeer de topping met een mesje op je cupcake.

Decoreer het eventueel met wat geraspte kokos. Of snijd zoals ik wat getempereerde chocolade in leuke vormpjes.

Tips voor beginners:
- Eieren kan je het best een voor een kapot tikken tegen een kopje of schaal en eerst daarin laten glijden. Als het ei er goed uit ziet en er geen eierschaal erin is gevallen kan je het bij je beslag doen.

-Supermarkt volkorenmeel neemt minder vocht op, dus daar heb je misschien maar 15 ml nodig. Voeg dit dus op het laatst toe. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid citroensap die je uit de citroenen krijgt. Het beslag moet in ieder geval makkelijk door te kloppen zijn met garde of mixer. Het beslag is goed als je er een vork in kan doen, hij niet rechtop blijft staan. Als je hem omhoog doet moet het beslag er makkelijk af glijden. Als het eraf valt als een brok, na een aantal keer slaan is het te dik. Loopt het er in een straaltje vanaf, dan is het te dun.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...