vrijdag 25 mei 2012

chocolade-kers twist

Vandaag een heerlijke chocolade-kers twist gemaakt op basis van rijk zoetdeeg.

susanne kookt

Ingredienten
400g bloem
1/2 tl zout
1 1/4 tl gist
10 g suiker
16 g vanille suiker
1 ei
1 eidooier
180 ml melk
40 g gesmolten boter

overige ingredienten:
100 g kersen
80 g chocolade

Benodigdheden:
Doe de eerste ingredienten in de bbm. Let erop dat de gesmolten boter niet te heet is als je het in de bbm doet. Je wilt natuurlijk niet dat het ei al gaat stollen! Zet de bbm op een deeg programma voor zoet deeg of brioche. Als het programma klaar is het deeg uitrollen tot een rechthoekige lap. Deze beleg je geheel met de chocolade. De kersen leg je in een rechte lijn over de gehele breedte van het deeg. Let op dat je dit niet te ver in het midden doet of te dicht op de rand. Rol het deeg op tot een mooie strakke staaf. Snij er plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik van af. 

Doe het volgende klusje boven een aanrecht en werk niet te hoog, voor het geval er een kers uit valt. Dan wil je natuurlijk niet dat dit ergens tegenaan spetterd. Pak de uiteinde van een ronde plak met beide handen tussen twee vingers (in totaal dus tussen vier vingers), en draai de plak rond. Leg het voorzichtig op een stukje bakpapier.

Laat het deeg nog een uurtje rijzen op 34 graden celsius.

Bestrijk het voor het bakken met een beetje ei.
Bak het af op 13 minuten, 160 graden celcius.
De onderkant van een dubbele twist.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...