maandag 9 juli 2012

Provençaalse schotel uit de Römertopf

Aardappel ~ Spinazie ~ Paprika schotel


Susanne Kookt!
Römertopf met de rauwe ingrediënten


Voor deze bonte Römertopf schotel heb je de volgende ingrediënten nodig:
Dit is echt zo'n gerecht om je vingers bij af te likken.
Wanneer je dit op hebt, loop je al snel voor een 2x keer.
De kracht van dit recept zit gek genoeg in het stapelen. De spinazie wordt droog, maar niet uitgedroogd en smaakt heerlijk. De paprika maakt dit gerecht al snel naar zoet smaakt, terwijl je verwacht dat het daarvan juist pittig wordt. Niets is minder waar. De kruiden zorgen er in dit gerecht voor dat de ingrediënten met elkaar worden verbonden en dat er van het vocht dat er uit komt een smeuïg smaakvol geheel ontstaat. Kortom een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten:

400 gram aardappels
160 gram rode paprika  (1 paprika)
240 gram spinazie (diepvries, deelblokjes)
50 gram Feta blokjes (bij voorkeur uit de olie)
2 el Provençaalse kruiden
1/4 tl zout

Bereidingswijze:

Prepareer de Römertopf door hem in het water te leggen.
Was de aardappels en snijd ze in stukken.
Snijd de paprika in blokjes.

Leg de aardappels in de Römertopf, leg daar bovenop de blokjes paprika.
Leg op de aardappel/paprika schotel de spinazieblokjes.
Vervolgens doe je er naar smaak feta blokjes overheen.
Bestrooi het geheel met wat zout en ongeveer 1 el provencaalse kruiden.

Zet het geheel in de oven. Programmeer de oven nu op 180 graden hete lucht. De oven gaat nu langzaam naar de 180 graden toe verwarmen. Dit voorkomt dat de schaal kapot knalt.
Ik heb de schotel zeker 75 minuten in de oven gezet.

Susanne Kookt!
Provençaalse schotel

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...