dinsdag 5 juni 2012

kaas-uien 'schoonbrood'

De naam 'schoon'brood is een knipoog naar het zuiveringszout wat erin zit.

Benodigdheden:
250 gram volkorenmeel
1/2 tl zuiveringszout
1/8 tl cajennepeper
1 1/2 tl zout
15 gram suiker
37 gram zachte boter
150 ml karnemelk
1/2 ui
70 gram kaas

Bereidingswijze:
Meel, zuiveringzout, cajennepeper, zout, suiker, boter, karnemelk samen in de keukenmachine met deegmes doen. Dit 2 minuten laten doorkneden. Vervolgens ui en kaas toevoegen en nog even doormengen. Brood vormen en even laten rusten voordat het in de warme oven op 200 graden wordt gebakken voor 35 minuten.

Resultaat: een lekker krokante korst en van binnen alles behalve droog!

Susanne Kookt!
kaas-uien Schoonbrood

Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...