zondag 27 mei 2012

N1 brood

Dit broodje is speciaal ontworpen  voor iemand. Die was op zoek naar een brood dat lekker vers zou blijven als je het de hele dag meneemt naar je werk, knapperig is en misschien ook stiekem volkorenmeel in zich heeft.

Door de karnemelk rijst dit brood goed en krijg je een lekker luchtig brood. Door de rijst en ei krijg je een brood dat niet snel uitdroogt, ook niet als het de hele dag mee moet naar het werk en de avond ervoor wordt gesmeerd.

125 g bloem
340 g volkorenmeel
80 g rijst
1 el honing
2 el zonnebloemhoning
10 g zout
240 ml karnemelk
60 g water
1 ei (van ongeveer 50g)
5 g broodkrokant poeder

Dit deeg heb ik gemaakt op het volkorenprogramma en heb ik in de oven afgebakken met stoom. Het brood was lekker, maar er zaten wel een paar wat grotere gaten in het brood. De volgende gebruik ik hiervor graag wat minder gist en pas ik ook de verhouding karnemelk-water nog iets aan.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...