woensdag 18 april 2012

'ontbijtkoek'

een van de recepten die bewijzen dat je wel degelijk iets lekkers kan maken van roggemeel!

zetseldeeg
420 g roggemeel
330 g vloeibare honing180 ml water
40 g oude ontbijtkoek

Maak een zetseldeeg van bovensstaande ingredienten door het water aan de kook te brengen en de honing en stukjes ontbijtkoek erin op te lossen. Doe dit vervolgens voorzichtig bij de meel en meng dit kort. Laat dit goed afkoelen en dek het vervolgens heel goed af met huishoudfolie.

Na 6 dagen doet men de volgende ingredienten erbij:
80 g vloeibare honing
10 g bakpoeder
5 g speculaaskruiden
2 g kaneel
10 g hazelnoten
125 g uit een zakje noten (pecannoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, macademia's).

Goed mengen en vervolgens in een ingevet cakeblik doen. Afwerken met een beetje koffieroom en 35 g in kleine stukjes gesneden gemberbolletjes. Afbakken op 150 graden hetelucht, in 50-60 minuten.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...