maandag 23 juli 2012

Vegetarische Linzen Tajine

Deze schotel heb ik in de römertopf gemaakt, maar kan natuurlijk ook in een pannetje of traditonele tajine worden gemaakt.


Vegetarische Linzen Tajine

recept voor 2 personen


Ingrediënten:

1 rode paprika
2 tomaten
125 g (blonde) linzen
350 g bouillon
1 tl thijm (gedroogd)
1/4 tl knoflookpoeder (of 1 knoflookteentje)
1/2 tl uipoeder (of 1/2 tot 1 ui)

Bereidingswijze:

Weeg de linzen af en was ze. Ik heb linzen gebruikt die ik niet meer hoefde te weken van te voren. Gebruik in ieder geval geen linzen uit een potje/blikje, want deze worden anders tot moes gekookt in dit recept. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Was de tomaten en de paprika en snijd ze in stukjes/blokjes.

De doe linzen, tomaten en de paprika in de römertopf en voeg er de koude bouillon bij.
Voeg er thijm, knoflookpoeder en uipoeder bij.
Je kunt natuurlijk ook 1 vers knoflookteentje en 1/2 tot 1 ui gebruiken, deze moet je dan van te voren wel aanfruiten.

Als alles in de römertopf zit, plaats je deze in de oven en zet je de vegetarische schotel voor 1uur en 15 minuten in de oven op 160 graden.



Ook lekker met een beetje knoflooksaus op een broodje.
Deze schotel tover je makkelijk om in een soep door er 250 ml water extra aan toe te voegen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...