dinsdag 26 juni 2012

Tomaten gevuld met mozzarella en pesto

Deze tomaatjes heb ik ooit geproefd op een feestje en het deed me meteen denken aan pizza's.
Waarschijnlijk omdat ik graag pizza mozzarella eet.  :D

Onderstaand is mijn interpretatie van het recept.

Ingrediënten:
4 tomaten (niet te groot en met weinig vruchtvlees)
1 bolletje mozzarella
1 potje pesto (of zelfgemaakte pesto)
40 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Het kapje van de tomaat af snijden en de zaadjes verwijderen.
De tomaat vullen met een laagje pesto, vervolgens een paar kleine stukjes mozzarella en vervolgens weer een beetje pesto. Strooi er op het laatst een beetje Parmezaanse kaas over.

Bak de tomaatjes in een ovenschaal met een klein laagje water erin, gedurende 15 minuten op 160 graden. Als de tomaten en de kaas te snel verkleuren, dan even afdekken met aluminiumfolie.

De tomaatjes zijn zowel lekker als bijgerecht, voorgerecht en bij de borrel!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...