vrijdag 27 juli 2012

Zoete tomaten-roomkaas

Dit recept geeft een portie heerlijke zoete roomkaas met tomaat!
Ideaal voor op een toastje of stokbroodje. Da's weer eens wat anders dan een notenroomkaas of kruidenkaasje.

Ingrediënten:

tomatenjelly
roomkaas

Bereidingswijze:

Meng gelijke delen roomkaas en tomatenjelly met elkaar.

Eet smakelijk!

woensdag 25 juli 2012

Pindakaastruffels

Van de week een recept voor pindakaaspretzels gelezen en eruit geconcludeerd dat je van pindakaas met suiker een goed koud deeg kan maken. Met deze informatie meteen aan de slag gegaan en pindakaastruffels gemaakt.

Ingrediënten:

1 el pindakaas
1 1/2 el suiker
1 el cacao poeder
1/2 beschuit

Bereidingswijze:

Meng in een klein bakje de suiker met de pindakaas. Je krijgt nu een deeg van pindakaas.
Doe in een ander bakje de cacaopoeder. Verkruimel een beschuitje heel fijn en doe dit bij het cacaopoeder.

Neem een lepeltje en neem een beetje pindakaasmengsel in je hand. Rol een balletje van het pindakaasmengsel.

Rol het pindakaasballetje door het cacao-mengsel en klaar is je truffel.

Leg de truffels die je klaar hebt op een schaaltje en laat ze goed koud worden in de koelkast of een half uurtje in de vriezer.

Eet smakelijk!

dinsdag 24 juli 2012

gebakken griesmeel banaan gebakjes

Susanne Kookt!
Gebakken griesmeel banaan gebakjes

Ingrediënten:

1 banaan
1 el melk
4 el griesmeel
1 el kaneelsiroop /honing/ suiker


Bereidingswijze:

Pel de banaan, snijd hem in kleine stukjes en stamp hem met de melk tot bananenpuree.
Verwarm de bananenpuree in een pannetje en voeg de griesmeel toe aan de banaan.
Laat het mengsel nog een paar minuten doorkoken.

Verwarm een beetje olie of boter in de koekenpan.
Bak de griesmeel-banaan gebakjes in een paar minuten bruin.

Versier de gebakjes met slagroom en vers fruit of serveer ze als fruitbroodjes bij de lunch/brunch of thee.

Susanne Kookt!
Gebakken griesmeel banaan gebakjes

Eet smakelijk!

maandag 23 juli 2012

Vegetarische Linzen Tajine

Deze schotel heb ik in de römertopf gemaakt, maar kan natuurlijk ook in een pannetje of traditonele tajine worden gemaakt.


Vegetarische Linzen Tajine

recept voor 2 personen


Ingrediënten:

1 rode paprika
2 tomaten
125 g (blonde) linzen
350 g bouillon
1 tl thijm (gedroogd)
1/4 tl knoflookpoeder (of 1 knoflookteentje)
1/2 tl uipoeder (of 1/2 tot 1 ui)

Bereidingswijze:

Weeg de linzen af en was ze. Ik heb linzen gebruikt die ik niet meer hoefde te weken van te voren. Gebruik in ieder geval geen linzen uit een potje/blikje, want deze worden anders tot moes gekookt in dit recept. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Was de tomaten en de paprika en snijd ze in stukjes/blokjes.

De doe linzen, tomaten en de paprika in de römertopf en voeg er de koude bouillon bij.
Voeg er thijm, knoflookpoeder en uipoeder bij.
Je kunt natuurlijk ook 1 vers knoflookteentje en 1/2 tot 1 ui gebruiken, deze moet je dan van te voren wel aanfruiten.

Als alles in de römertopf zit, plaats je deze in de oven en zet je de vegetarische schotel voor 1uur en 15 minuten in de oven op 160 graden.



Ook lekker met een beetje knoflooksaus op een broodje.
Deze schotel tover je makkelijk om in een soep door er 250 ml water extra aan toe te voegen.
Eet smakelijk!

zondag 22 juli 2012

Peer in bladerdeeg crumble

Susanne Kookt!
peer in bladerdeeg crumble (open gesneden)



Ingrediënten voor 2 stuks:


1 peer
2 plakjes bladerdeeg
1 el bloem
1 el suiker
1 el boter

Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 160c hetelucht.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht.
Snijd de peer in de lengte, route het klokhuis doormidden.
Verwijder het klokhuis en de pitjes.

Snijd een klein plakje van de bolle kant van de peer af, zodat hij stabiel blijft liggen.
Leg de peer met de 'bolle', kant naar beneden op een plakje bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg omhoog. Plak de bladerdeeg punten aan elkaar vast. 

Maak een kruimeldeeg van de bloem, suiker en boter.
Leg de kruimels op de peer in bladerdeeg.

Bak het geheel in ongeveer 17 minuten gaar en bruin.


Susanne Kookt!
Peer in Bladerdeeg Crumble

Eet Smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...