woensdag 1 augustus 2012

suikerhartjes

Dit is het recept voor suikerhartjes. Het zijn suikerhartjes die een beetje zacht blijven maar wel een bite hebben. Oftewel, je kan er je tanden inzetten zonder dat ze af breken.

Susanne Kookt!
Suikerhartjes

Ingrediƫnten:

1 sinaasappel
120 gram suiker (3x het gewicht van het fruitsap)

Bereidingswijze:

Pers de sinaasappels uit. Bij mij was dit 40 gram sinaasappelsap.
Doe het sinaasappelsap in een magnetronbestendig bakje.
Neem 3 x zoveel suiker als vruchtensap. Ik heb dus 120 gram suiker genomen.
Roer de suiker door het vruchtensap.

Zet het bakje (zonder deksel) in de magnetron.
Zet het bakje met sinaasappelsuiker in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt.
Roer na 2 minuten, 3 minuten en 4 minuten het mengsel door.

Schep/schenk het mengsel in vormpjes of laat ze als druppels op bakpapier afkoelen.

Susanne Kookt!
Veel snoep plezier!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...