zaterdag 23 juni 2012
vrijdag 22 juni 2012
Chocolade Mousse
Als afsluiter van een perfect diner of om de liefde van je leven voor altijd aan je te binden: hier is mijn zalige chocolade mousse. Een mousse waar iedereen van houdt, de kinderen zullen er extra voor willen afwassen, schoonmoeders willen wel een keer extra oppassen en manlief wil wel een keer extra de hond uit laten. Kortom een zeer succesvolle mousse. Geschikt voor jong en oud.
Deze mousse is overigens gelatine en ei vrij!
Ingrediënten:
300 gram chocolade
75 gram boter
125 ml slagroom
250 ml vanille vla
Bereidingswijze:
Smelt de boter en de chocolade au-bain-marie.
Gootsteen vullen met koud water en de au-bain-marie pan erin plaatsen om zo het mengsel af te laten koelen. Ondertussen de slagroom opkloppen. De vanillevla door het afgekoelde chocolade mengsel roeren. De opgeklopte slagroom beetje bij beetje mengen met het chocolademengsel.In bakjes of glazen schenken en door en door koud laten worden.
Decoratie tip:
Dit dessert kan je makkelijk en snel garneren. Wat dacht je van een topping van amandelschaafsel, verkruimelde koekjes of streepjes gesmolten chocolade of vloeibaar gemaakte caramel?
Eet smakelijk!
Deze mousse is overigens gelatine en ei vrij!
Ingrediënten:
300 gram chocolade
75 gram boter
125 ml slagroom
250 ml vanille vla
Bereidingswijze:
Smelt de boter en de chocolade au-bain-marie.
Gootsteen vullen met koud water en de au-bain-marie pan erin plaatsen om zo het mengsel af te laten koelen. Ondertussen de slagroom opkloppen. De vanillevla door het afgekoelde chocolade mengsel roeren. De opgeklopte slagroom beetje bij beetje mengen met het chocolademengsel.In bakjes of glazen schenken en door en door koud laten worden.
Decoratie tip:
Dit dessert kan je makkelijk en snel garneren. Wat dacht je van een topping van amandelschaafsel, verkruimelde koekjes of streepjes gesmolten chocolade of vloeibaar gemaakte caramel?
Voorste glas: chocolade mousse |
Eet smakelijk!
woensdag 20 juni 2012
Volkoren Sandwiche Brood
Een lekker zacht volkorenbrood, lekker basic. Dus dat kan je met van alles beleggen!
Ingrediënten:
380 gram vokorenmeel
2 el suiker (23 gram)
30 gram boter
7,6 gram zout
3,8 gram gist (1 tl)
240-245 gram water
Bereidingswijze:
De ingrediënten in de pan van de broodbakmachine doen.
Start de machine. Controleer tijdens het kneden of er genoeg water in zit.
Tip: zorg dat je met het erin schenken van het water de kan/maatbeker geheel boven de broodbakmachinepan houdt. Ik heb er iets mee geknoeid en vervolgens weer wat water bij gedaan. Dus ik denk dat ik daardoor uiteindelijk rond de 245 gram water heb gebruikt. Houd daarom dit deeg in de gaten tijdens het kneden.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
380 gram vokorenmeel
2 el suiker (23 gram)
30 gram boter
7,6 gram zout
3,8 gram gist (1 tl)
240-245 gram water
Bereidingswijze:
De ingrediënten in de pan van de broodbakmachine doen.
Start de machine. Controleer tijdens het kneden of er genoeg water in zit.
Tip: zorg dat je met het erin schenken van het water de kan/maatbeker geheel boven de broodbakmachinepan houdt. Ik heb er iets mee geknoeid en vervolgens weer wat water bij gedaan. Dus ik denk dat ik daardoor uiteindelijk rond de 245 gram water heb gebruikt. Houd daarom dit deeg in de gaten tijdens het kneden.
Eet smakelijk!
dinsdag 19 juni 2012
Andijvie Sla met appel yoghurt dressing
Doe meer met Andijvie! Andijvie Sla
Vroeger aten we andijvie alleen gekookt, met een maizena papje aangepast. Tegenwoordig is het recept voor stamppot rauwe andijvie ook alom bekend. Nu zie je steeds meer de trend van Andijviesla opkomen. Of eigenlijk is het terugkomen, want het recept voor andijvie-sla is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome...
Andijvie Sla met appel yoghurt dressing
Ingrediënten:
1/2 krop andijvie
3/4 jonagold appel
Voor een dunne dressing
40 ml yoghurt
Voor een dikke dressing
45 ml olijfolie
5 ml balsamico
20 ml yoghurt
Topping:
Eventueel bolletjes stemgember, in stukken gehakt
Bereidingswijze:
Snijd de andijvie fijn.
Kies of je de simpele dunne dressing wilt of de dikkere dressing.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Schenk vlak voor het serveren de dressing over de andijvie en meng het geheel goed door elkaar.
Erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.
De sla kun je natuurlijk in een hand omdraai omtoveren in een salade, door er ingrediënten aan toe te voegen.
Eet smakelijk!
Vroeger aten we andijvie alleen gekookt, met een maizena papje aangepast. Tegenwoordig is het recept voor stamppot rauwe andijvie ook alom bekend. Nu zie je steeds meer de trend van Andijviesla opkomen. Of eigenlijk is het terugkomen, want het recept voor andijvie-sla is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome...
Andijvie Sla met appel yoghurt dressing
Ingrediënten:
1/2 krop andijvie
3/4 jonagold appel
Voor een dunne dressing
40 ml yoghurt
Voor een dikke dressing
45 ml olijfolie
5 ml balsamico
20 ml yoghurt
Topping:
Eventueel bolletjes stemgember, in stukken gehakt
Bereidingswijze:
Snijd de andijvie fijn.
Kies of je de simpele dunne dressing wilt of de dikkere dressing.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Schenk vlak voor het serveren de dressing over de andijvie en meng het geheel goed door elkaar.
Erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.
De sla kun je natuurlijk in een hand omdraai omtoveren in een salade, door er ingrediënten aan toe te voegen.
Eet smakelijk!
maandag 18 juni 2012
groentemix pasta 'basis' zelf maken
Al enige tijd gebruik ik de Pasta Basis, diepvries groente voor meerdere recepten. Tot mijn grote schrik is het inmiddels niet meer te vinden bij ons in de supermarkt. Toen ik hem vandaag zag in een ander filiaal van dit supermarkt heb ik meteen een zak gekocht en ook even gekeken wat er in zit qua groente en verhoudingen. Onder het motto'Wat de supermarkt kan, kan ik ook!' volgt hier mijn recept voor een basis groente mix voor onder andere pasta!
Ingrediënten:
200 gram paprika (geel, rood groen)
150 gram tomaat
125 gram champignons
25 gram ui
Bereidingswijze:
Snijd een kruisje in de tomaat. Zet een pan gevuld met water op het vuur. Zodra het water goed kookt, doe je voorzichtig de tomaat in het water. De tomaat hoeft er maar heel kort in, enkele seconden. Deze truc is er alleen voor om te zorgen dat het velletje makkelijk van de tomaat gaat (de tomaat plisseren, noem je dat). Vervolgens de tomaten onder de koude kraan houden of in een bak met ijsblokjes leggen. Anders gaart de tomaat al te hard en eindig je straks met het bakken van de mix met een tomaten-smurrie door je heerlijke groentenmix.
Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes. Versnipper de ui.
Als de tomaat goed is afgekoeld haal je het velletje eraf.
Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes.
De paprika, tomaat, champignons en ui vormen samen een complete groentenmelange, klaar voor gebruik.
De groente mix in 5 tot 8 minuten gaar bakken.
Heerlijk voor op de pizza of in de pasta saus!
Eet Smakelijk!
Ingrediënten:
200 gram paprika (geel, rood groen)
150 gram tomaat
125 gram champignons
25 gram ui
Bereidingswijze:
Snijd een kruisje in de tomaat. Zet een pan gevuld met water op het vuur. Zodra het water goed kookt, doe je voorzichtig de tomaat in het water. De tomaat hoeft er maar heel kort in, enkele seconden. Deze truc is er alleen voor om te zorgen dat het velletje makkelijk van de tomaat gaat (de tomaat plisseren, noem je dat). Vervolgens de tomaten onder de koude kraan houden of in een bak met ijsblokjes leggen. Anders gaart de tomaat al te hard en eindig je straks met het bakken van de mix met een tomaten-smurrie door je heerlijke groentenmix.
Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes. Versnipper de ui.
Als de tomaat goed is afgekoeld haal je het velletje eraf.
Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes.
De paprika, tomaat, champignons en ui vormen samen een complete groentenmelange, klaar voor gebruik.
De groente mix in 5 tot 8 minuten gaar bakken.
Heerlijk voor op de pizza of in de pasta saus!
Eet Smakelijk!
zondag 17 juni 2012
Banaan Chocolade pudding
Banaan chocolade pudding, voor 2 personen
Ingrediënten:
40 gram banaan
40 gram yoghurt
80 gram chocolade
80 gram boter
2 eetlepels custardpoeder
Warme Pudding |
Bereidingswijze:
Pureer de banaan glad en voeg de yoghurt toe.
Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie en laat dit iets afkoelen.
Roer de bananenyoghurt door de gesmolten chocoladeboter.
Voeg 1,5 tot 2 eetlepels custardpoeder toe.
Dit is afhankelijk van hoe dik je het wilt hebben.
Zet het geheel terug op het vuur (au-bain-marie).
Laat het onder goed roeren 3 minuten koken.
Afgekoelde Pudding |
Laat het afkoelen op het aanrecht en vervolgens verder opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
Abonneren op:
Posts (Atom)