Dit is het recept van het N2 brood
60 g bloem
240 g volkorenmeel
55 g rijst
2/3 el honing
1 el olie
3,3 g zout
100 g karnemelk
130 g water
6 g broodkrokantpoeder
3,6 gram gist
Programma: Frans
Daarna nog 5 minuten gebakken in een oven op hetelucht 200 graden.
Na het bakken bestreken met water.
Het resultaat is een luchtig brood met een krokante korst.
Het enige leerpuntje was dat het net iets te nat deeg was, dus de volgende keer mag er iets minder water gebruikt worden. Ook proef ik er soms een gisterig 'zuurtje' in het brood. Volgende keer maar iets minder gist gebruiken en dan maar kijken of het brood dan ook mooi hoog wordt en luchtig is.
60 g bloem
240 g volkorenmeel
55 g rijst
2/3 el honing
1 el olie
3,3 g zout
100 g karnemelk
130 g water
6 g broodkrokantpoeder
3,6 gram gist
Programma: Frans
Daarna nog 5 minuten gebakken in een oven op hetelucht 200 graden.
Na het bakken bestreken met water.
Het resultaat is een luchtig brood met een krokante korst.
Het enige leerpuntje was dat het net iets te nat deeg was, dus de volgende keer mag er iets minder water gebruikt worden. Ook proef ik er soms een gisterig 'zuurtje' in het brood. Volgende keer maar iets minder gist gebruiken en dan maar kijken of het brood dan ook mooi hoog wordt en luchtig is.