woensdag 18 april 2012

'ontbijtkoek'

een van de recepten die bewijzen dat je wel degelijk iets lekkers kan maken van roggemeel!

zetseldeeg
420 g roggemeel
330 g vloeibare honing180 ml water
40 g oude ontbijtkoek

Maak een zetseldeeg van bovensstaande ingredienten door het water aan de kook te brengen en de honing en stukjes ontbijtkoek erin op te lossen. Doe dit vervolgens voorzichtig bij de meel en meng dit kort. Laat dit goed afkoelen en dek het vervolgens heel goed af met huishoudfolie.

Na 6 dagen doet men de volgende ingredienten erbij:
80 g vloeibare honing
10 g bakpoeder
5 g speculaaskruiden
2 g kaneel
10 g hazelnoten
125 g uit een zakje noten (pecannoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, macademia's).

Goed mengen en vervolgens in een ingevet cakeblik doen. Afwerken met een beetje koffieroom en 35 g in kleine stukjes gesneden gemberbolletjes. Afbakken op 150 graden hetelucht, in 50-60 minuten.

dinsdag 17 april 2012

Yoghurtje anders

Vandaag had ik zin in een lekkere yoghurt.
Niet zo een met een kunstmatig smaakje of zo een met vele suikers uit de supermarkt.

Nadat ik inspiratieloos de beker roeryoghurt uit de koelkast had gepakt en zag dat er nog wat fijngesneden stemgember in de koelkast stond, greep ik een keer in het kruidenrekje en voila! Er was een lekkere yoghurt gecreëerd!

Ingrediënten:
roeryoghurt
fijngesneden stemgember
gember poeder
kruidnagel
gemberpoeder
venkelpoeder

Bereidingswijze:
Mix de ingrediënten door elkaar.

Fu Yong Hai

ingrediënten:
2 eieren
200 gram oosterse roerbakgroente

Fu Yong Hai Saus:
1 bouillonblokje
200 ml water
1/2 blikje tomatenpuree
2 el maizena
scheutje azijn
2 bolletjes stemgember fijngemalen
specerijen (gemberpoeder, komijn, paprikapoeder,uipoeder, etc. )

Bereidingswijze:
De groenten roerbakken.
Eieren los kloppen en bakken in een koekenpan.
Saus maken door het bouillon blokje in kokend water op te lossen.
Vervolgens de tomatenpuree, stemgember en de kruiden naar smaak toe te voegen.
Azijn erdoorheen roeren.
In een ander kopje de maizena aanmaken met koud water en toevoegen aan de saus.

Als de groente gaar zijn, de saus toevoegen en een paar minuten laten doorkoken.

Snij het gebakken ei in 4 stukken. Stapel het ei om en om met de saus.

Eet smakelijk!

maandag 16 april 2012

fruitige vla met een hazelnotentwist

Ingrediënten:
1 appel
2 peren
100 ml melk
2 el custard poeder
15 hazelnoten

Bereidingswijze:
De appels en de peren schillen en in stukjes in een bakje doen.
In de magnetron het fruit laten garen en daarna laten afkoelen.
In de blender de appel- en perenmoes met de custardpoeder en de hazelnoten vermalen en mengen. Vervolgens naar smaak de melk toevoegen totdat er een vla dikte is bereikt.

Eet smakelijk!

courgette-roerbak

Vandaag had ik na het zien van een komkommer salade op het werk zin om zoiets thuis ook te gaan eten. Het zag er erg lekker uit, komkommer met rode en gele paprika en rozijnen. Geïnspireerd om hier iets mee te doen  ging ik naar de winkel. Ik wilde als avondeten geen koude salade, maar liever een warm gerecht.Uiteindelijk heb ik de komkommersalade omgetoverd tot een courgette roerbak schotel.

Ingrediënten:
1 courgette
1/3 rode paprika
20 gram rozijnen
2 el geroosterd sesamzaad
1 tl komijnzaadpoeder

Bereidingswijze:
De courgette en rode paprika in de blender tot kleine stukjes laten snijden.
In een hete pan de courgette en paprika bakken totdat ze gaar zijn.
De rozijnen ondertussen wellen in warm water.
De rozijnen, sesamzaad en komijnzaadpoeder door de courgette-paprika schotel mengen.

Eet smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...