Okay, gisteravond was ik nog zo enthousiast over mijn kwarkbol.
Vandaag tijdens het aansnijden werd mijn enthousiasme toch wat minder.
Toen ik gisteren niet een mooi soepel deeg kreeg, heb ik er wat meer kwark bij gedaan dan dat ik in eerste instantie van plan was. En daar kon ik nu de vruchten van plukken. :S
Het deeg was hierdoor veel te zwaar geworden en kon niet meer lekker droogbakken.
Omdat het erg compact en vochtig was, toch maar even onder de circulatiegril gezet, om zo een droger broodje te creeren. De smaak was verder wel ok. Alleen de textuur liet zich te wense over.
Als ik vandaag tijd en zin heb, haal ik nog een keer de ingredienten en waag ik morgen nog een poging, maar dan toch wel weer met een gist recept.
zaterdag 3 maart 2012
vrijdag 2 maart 2012
kwarkbol...hoe het verder ging
Na heel wat recepten te hebben gelezen op internet over kwarkbrood,
heb ik uiteindelijk dit receptje ervan gemaakt.
Kom 1:
270 gram bloem
30 gram maizena
9 gram bakpoeder
3 zakjes vanillesuiker
1/2 tl zout
Kom 2:
375 gram kwark
30 gram gesmolten boter
30 gram ei (ongeveer een half ei)
3 etl melk
Kom 3:
150 gram rozijnen
Afstrijken:
20 ml melk
5 ml gembersiroop
1/2 tl kaneelpoeder
Bestrooien:
1 zakje vanillesuiker
Eet smakelijk!
heb ik uiteindelijk dit receptje ervan gemaakt.
Kom 1:
270 gram bloem
30 gram maizena
9 gram bakpoeder
3 zakjes vanillesuiker
1/2 tl zout
Kom 2:
375 gram kwark
30 gram gesmolten boter
30 gram ei (ongeveer een half ei)
3 etl melk
Kom 3:
150 gram rozijnen
Afstrijken:
20 ml melk
5 ml gembersiroop
1/2 tl kaneelpoeder
Bestrooien:
1 zakje vanillesuiker
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wel de rozijnen in heet water.
- Mix de ingredienten in kom 1 voorzichtig door elkaar met een vork.
- Mix met een mixer de ingredienten van kom 2 door elkaar.
- Verwissel de mix haken voor broodhaken.
- Voeg voorzichtig de ingreidenten van kom 1 bij kom 2.
Roer dit evt eerst met een vork door, om het stuiven tegen te gaan. - Voeg als alles een mooi deegje is waar je een vliesje van kan vormen de rozijnen toe.
Let er wel op dat deze niet te vochtig zijn. - Bak het broodje in ongeveer 40 minuten op 180 graden.
- Als het erg hard kleurt kan je na ongeveer 15 minuten de temperatuur verlagen naar 170 graden.
Eet smakelijk!
Kwarkbol
Raad eens wat wij dit weekend gaan eten bij het onbijt......
Kwarkbol: Recept gevonden op Patisserie.be recepten voor patisserie, confiserie, nagerechten, brood en ijs!
Het recept voor de kwarkbol van de site snap ik niet helemaal.
Wel weet ik nog van mijn vorige ervaring dat het brood toen echt niet naar mijn smaak was.
Inmiddels heb ik de site van sonnet erbij gepakt.
Daar staat natuurlijk niet het hele recept op, maar je kan er wel het een en ander aan afleiden.
De bakkers krijgen dit vor een deel kant en klaar binnen dat wil zeggen ze gebruiken een standaard kwarkbroodpoeder waar al veel dingen in zitten.
Zowiezo wil ik nu geen gistbrood maar een brood met bakpoeder als rijsmiddel.
Het kwarkbrood dat ik ken is zoetig en lijkt wel bijna cake-achtig qua smaak.
Ik denk dat ik het op basis van het volgende recept ga maken:
Ingredienten:
335 gram bloem
250 gram kwark
80 gram suiker
40 gram maizena
2 eieren
1 zakje bakpoeder
1 mespuntje zout
1 citroenschil, geraspt
1 zakje vanillesuiker
80 gram rozijnen
Voorbereiding:De oven voorverwarmen op 160-180 graden.
De bloem,suiker, zout, maizena en de bakpoeder in een kommetje doen.
De eieren met de suiker en vanillesuiker opkloppen tot een schuimige massa.
Citroenschil en rozijnen voorzichtig boven de bak verdelen.
Vervolgens heel voorzichtig de kwark erdoorheen spatelen.
Vervolgens zo veel mogelijk bloem er doorheen spatelen.
Voorzichtig uiteraard! Want anders is alle lucht eruit.
Als er nog wat bloem over is en het deeg te strak wordt, dan op het aanrecht het resterende bloem erdoorheen kneden.
Vervolgens het kwarkbrood afbakken, 20 minuten op 160-180 graden.
En na een tijdje zoeken kom ik een ander recept tegen voor kwarkbollen.
Dit recept komt van Miele...
Kwarkbol: Recept gevonden op Patisserie.be recepten voor patisserie, confiserie, nagerechten, brood en ijs!
Het recept voor de kwarkbol van de site snap ik niet helemaal.
Wel weet ik nog van mijn vorige ervaring dat het brood toen echt niet naar mijn smaak was.
Inmiddels heb ik de site van sonnet erbij gepakt.
Daar staat natuurlijk niet het hele recept op, maar je kan er wel het een en ander aan afleiden.
De bakkers krijgen dit vor een deel kant en klaar binnen dat wil zeggen ze gebruiken een standaard kwarkbroodpoeder waar al veel dingen in zitten.
Zowiezo wil ik nu geen gistbrood maar een brood met bakpoeder als rijsmiddel.
Het kwarkbrood dat ik ken is zoetig en lijkt wel bijna cake-achtig qua smaak.
Ik denk dat ik het op basis van het volgende recept ga maken:
Ingredienten:
335 gram bloem
250 gram kwark
80 gram suiker
40 gram maizena
2 eieren
1 zakje bakpoeder
1 mespuntje zout
1 citroenschil, geraspt
1 zakje vanillesuiker
80 gram rozijnen
Voorbereiding:De oven voorverwarmen op 160-180 graden.
De bloem,suiker, zout, maizena en de bakpoeder in een kommetje doen.
De eieren met de suiker en vanillesuiker opkloppen tot een schuimige massa.
Citroenschil en rozijnen voorzichtig boven de bak verdelen.
Vervolgens heel voorzichtig de kwark erdoorheen spatelen.
Vervolgens zo veel mogelijk bloem er doorheen spatelen.
Voorzichtig uiteraard! Want anders is alle lucht eruit.
Als er nog wat bloem over is en het deeg te strak wordt, dan op het aanrecht het resterende bloem erdoorheen kneden.
Vervolgens het kwarkbrood afbakken, 20 minuten op 160-180 graden.
En na een tijdje zoeken kom ik een ander recept tegen voor kwarkbollen.
Dit recept komt van Miele...
ingrediƫnten
• | 250 g kwark | |
• | 1 eetlepel olie | |
• | 2 eieren | |
• | 2 eetlepels suiker | |
• | 1 zakje vanillesuiker | |
• | 1 zakje bakpoeder | |
• | 250 g bloem | |
• | 150 g rozijnen | |
• | om te bestrijken: | |
• | 3 eetlepels melk | |
• | 2 eetlepels suiker |
bereiden
Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor, en kneed de rest erdoor. Meng tot slot de rozijnen erdoor. Breng met 2 eetlepels op 2 bakplaten elk 6 porties deeg aan en bak per bakplaat 12-15 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven. Zorg voor voldoende onderlinge afstand, omdat de bollen rijzen. Bestrijk na ca. 7 minuten baktijd de bollen met melk, bestrooi ze met suiker en bak ze goudgeel.
Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor, en kneed de rest erdoor. Meng tot slot de rozijnen erdoor. Breng met 2 eetlepels op 2 bakplaten elk 6 porties deeg aan en bak per bakplaat 12-15 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven. Zorg voor voldoende onderlinge afstand, omdat de bollen rijzen. Bestrijk na ca. 7 minuten baktijd de bollen met melk, bestrooi ze met suiker en bak ze goudgeel.
Nu zit ik natuurlijk in dubbio welk van de twee recepten ik zal gebruiken.
Ik vind het idee dat je het goed opklopt en dus een luchtig resultaat krijgt wel erg fijn.
Maar het recept van Miele is toch wat vochtiger dan het recept van mij. En het is natuurlijk minder omslachtig. Tja... Zal het wel van mijn humeur af laten hangen morgen.
Roosjes
Gisteravond met een aantal dames gewerkt aan de taartdecoratietechnieken.
Dit keer geoefend met botercreme spuiten.
Het ziet er simpel uit, maar het vergt echt wel even wat oefening voordat je ze mooi krijgt.
Tada... Het resultaat....
Dit keer geoefend met botercreme spuiten.
Het ziet er simpel uit, maar het vergt echt wel even wat oefening voordat je ze mooi krijgt.
Tada... Het resultaat....
donderdag 1 maart 2012
cakejes recept van vandaag
Omdat ik vanavond taartjes ga versieren,
heb ik zojuist dit receptje erbij gepakt en hieruit
1 mini taartje en 6 cakejes weten te toveren.
2 eieren
50 gram suiker
40 gram bloem
10 gram maizena
snufje zout
De eieren voorverwarmen tot 30 graden. (lekker even laten badderen in een kopje of maatbeker dus)
Daarna de eieren openbreken en in een mengkom doen. De suiker bij de eieren toevoegen en vervolgens minimaal 10 minuten laten mixen. Als je na 4 minuten nog weinig ziet veranderen, dan is het aan te raden om even de gootsteen voorzichtig vol te laten lopen en de mengkom erin te zetten. Waarschijnlijk waren dan de eieren nog te koud en door ze nu te verwarmen (au-bain-marie) terwijl je mixt, komt het allemaal nog goed.
Zet de bak niet in kokend water, want het schijnt nog steeds mogelijk te kunnen zijn om in dit stadium roerei te maken....
De bloem en de maizena afgewogen samen met het snufje zout in een kopje doen. Als het ei mengsel mooi schuimig is opgeklopt, dan de mixer weg zetten. Met een zeef een deel van het bloemmengsel boven het eimengsel zeven. Vervolgens met een spatel heel voorzichtig de bloem erdoorheen mengen. Doe dit totdat alle bloem door het ei mengsel zit.
Vervolgens in een heteluchtoven op 150 graden bakken. De kleine cakejes 15 minuten, de andere cake 20 minuten. Eventueel kan je de laatste 5 minuten de oven iets warmer zetten, voor een bruinere kleur cake.
Deze keer heb ik bij het ei-mengsel een smaakstof toegvoegd, namelijk de 'vanille butternut'.
De grote cake is gevuld met chocoladepasta en afgesmeerd met koffie-botercreme.
Vanavond gaan we daar nog mooie dingen op maken met botercreme, zowel naturel als chocoaldesmaak waarschijnlijk.
De
heb ik zojuist dit receptje erbij gepakt en hieruit
1 mini taartje en 6 cakejes weten te toveren.
2 eieren
50 gram suiker
40 gram bloem
10 gram maizena
snufje zout
De eieren voorverwarmen tot 30 graden. (lekker even laten badderen in een kopje of maatbeker dus)
Daarna de eieren openbreken en in een mengkom doen. De suiker bij de eieren toevoegen en vervolgens minimaal 10 minuten laten mixen. Als je na 4 minuten nog weinig ziet veranderen, dan is het aan te raden om even de gootsteen voorzichtig vol te laten lopen en de mengkom erin te zetten. Waarschijnlijk waren dan de eieren nog te koud en door ze nu te verwarmen (au-bain-marie) terwijl je mixt, komt het allemaal nog goed.
Zet de bak niet in kokend water, want het schijnt nog steeds mogelijk te kunnen zijn om in dit stadium roerei te maken....
De bloem en de maizena afgewogen samen met het snufje zout in een kopje doen. Als het ei mengsel mooi schuimig is opgeklopt, dan de mixer weg zetten. Met een zeef een deel van het bloemmengsel boven het eimengsel zeven. Vervolgens met een spatel heel voorzichtig de bloem erdoorheen mengen. Doe dit totdat alle bloem door het ei mengsel zit.
Vervolgens in een heteluchtoven op 150 graden bakken. De kleine cakejes 15 minuten, de andere cake 20 minuten. Eventueel kan je de laatste 5 minuten de oven iets warmer zetten, voor een bruinere kleur cake.
Deze keer heb ik bij het ei-mengsel een smaakstof toegvoegd, namelijk de 'vanille butternut'.
De grote cake is gevuld met chocoladepasta en afgesmeerd met koffie-botercreme.
Vanavond gaan we daar nog mooie dingen op maken met botercreme, zowel naturel als chocoaldesmaak waarschijnlijk.
De Kleine Cakejes |
De
woensdag 29 februari 2012
cocktail cupcake
Zojuist aan de lay-out van mijn weblog gewerkt. Ook eindelijk de gadget gevonden waarmee je links in een rij op je blog kan plaatsen. Tijdens het toevoegen van de links die ik bij mijn favourieten had staan, kwam ik een hele leuk recept tegen.
Zoals de titel al verklapt, heb ik een recept gevonden voor coctail cupcakes!
Hieronder vind je de link naar het recept.
En om iedereen alvast lekker te maken, heb ik alvast 2 foto's van hun site hier geplaatst.
Dat ziet er verleidelijk uit toch!
Dat is nog eens een lekker 'borrel' recept ;)
Klik op onderstaande link om naar het recept te gaan
cocktail cupcake recepten
Zoals de titel al verklapt, heb ik een recept gevonden voor coctail cupcakes!
Hieronder vind je de link naar het recept.
En om iedereen alvast lekker te maken, heb ik alvast 2 foto's van hun site hier geplaatst.
Dat ziet er verleidelijk uit toch!
Dat is nog eens een lekker 'borrel' recept ;)
|
mojito cupcake van de cupcakeclub |
Klik op onderstaande link om naar het recept te gaan
cocktail cupcake recepten
dinsdag 28 februari 2012
Vegetarische moussaka
Zojuist even rondgekeken op de site van 24 kitchen.
natuurlijk even in de receptenzoeker op vegetarisch gezocht, naar een nieuw recept.
Smullend werken!
Van t weekend kwam ik op het werk, hadden ze op de valreep toch nog een cake gebakken.
Hij was prachtig geworden en smaakte ook nog eens lekker.
Hij was mooi recht aan de bovenkant geworden en glansde zelfs mooi.
Vervolgens keek ik de koks even argwanend aan, Er zaten zwarte stipjes in de cake!
Al snel werd er gezegd dat de stipjes geen kwaad konden.
Ze hadden er pure chocoladehagel doorheen gedaan!
Gelukkig was hij erg groot, dus iedereen kon er echt een stuk van proeven.
Een erg lekkere cake!
Ook stond er in de koelkast nog een smoothie.
Daar mocht ik ook wel wat van hebben als ik wilde, werd er al geroepen.
Hij was gemaakt van sinaasappel, banaan en kiwi.
Dus ik heb mij vitamines weer binnen voor het weekend!
Hij was prachtig geworden en smaakte ook nog eens lekker.
Hij was mooi recht aan de bovenkant geworden en glansde zelfs mooi.
Vervolgens keek ik de koks even argwanend aan, Er zaten zwarte stipjes in de cake!
Al snel werd er gezegd dat de stipjes geen kwaad konden.
Ze hadden er pure chocoladehagel doorheen gedaan!
Gelukkig was hij erg groot, dus iedereen kon er echt een stuk van proeven.
Een erg lekkere cake!
Ook stond er in de koelkast nog een smoothie.
Daar mocht ik ook wel wat van hebben als ik wilde, werd er al geroepen.
Hij was gemaakt van sinaasappel, banaan en kiwi.
Dus ik heb mij vitamines weer binnen voor het weekend!
Lekker hoor, wie wil er onder deze omstandigheden nou niet werken?!
Abonneren op:
Posts (Atom)