zaterdag 30 juni 2012

Brownies uit de voorraadkast!

Dit recept zag ik onlangs op voorbijkomen op de televisie. Donna Hay maakte brownies zonder gesmolten chocolade. Bakken met dingen die je op voorraad hebt.

Ze smaken echt heel erg lekker! Dus bij deze kunnen jullie ze allemaal maken!

Brownies uit de voorraadkast!

vrijdag 29 juni 2012

Sangria (alcoholisch)

Ingrediënten:
1 liter Spaanse wijn
1 bloedsinaasappel
1 citroen
50 gram verse ananas
1 kaneelstokje
evt 1 el honing

Bereidingswijze:
Schenk de wijn in een glazen karaf.
Meng er een eetlepel honing door als de wijn erg zuur of droog van smaak is.
Voeg het sap van de bloedsinaasappel en de citroen toe.
Snijd 50 gram ananas in blokjes.
Voeg de ananas en het kaneelstokje toe aan de karaf.

Laat het geheel minstens vier uur trekken in de koelkast.
Het mag uiteraard ook een hele nacht trekken.
Doe wel een dop op de karaf, anders komt de alcoholwalm je al tegemoet als je de koelkast deur open doet.

Drink smakelijk!

Broodchips / Melba Toast

Broodchips /  Melba Toast

 

Ingrediënten:

4 sneetjes brood
evt grof zeezout

Bereidingswijze:

De sneetjes brood heel dun plat uitrollen.
Vervolgens 20-30 minuten krokant bakken in de oven op 160 graden (hetelucht)
Snijd of scheur de melbatoastjes in stukjes. Wees wel voorzichtig met het maken van de stukjes, want de toast is heet en anders verbrand je je vingers!
Laat het geheel goed afkoelen.

Serveertip: melbatoast met eiersalade

Eet smakelijk!

Brood uit de römertopf

Het leek zo'n mooi plan. Brood bakken in de römertopf..
Lekker deeg gemaakt en nog even in de römertopf laten rijzen en vervolgens afgebakken in de römertopf.
Susanne Kookt!
Brood uit de Römertopf

Kwam ik 2 nadelen tegen:
  1. Mijn oven had spontaan moeite om op temperatuur te komen. Bleef heel lang rond de 140 graden hangen.
  2. Het grootste nadeel: het brood was wel gaar, maar zat ook volledig vastgeplakt aan de bodem!
Het leek mij dat als je hem bekleed met bakpapier, je juist niet optimaal gebruik kon maken van de stoom die uit de romertopf zou komen. Maar dit was ook geen succes.

Het brood heb ik er uiteindelijk heel voorzichtig uitgesneden. Maar het heeft zijn doel gemist.
Het was natuurlijk de bedoeling dat het brood een knapperige korst zou krijgen en eenmaal uit de Römertopf was het een korstloos brood geworden.
Susanne Kookt!
Van het brood zelf heb ik broodchips gemaakt.
Het smaakt het zelfde als melba toast.
Dus dat ik een groot succes!
Susanne Kookt!
De Römertopf was overigens zo schoon te krijgen.
Even in een bak met water zetten en het deeg spoelde er zo vanaf.
En zo kwam alles toch nog goed!

donderdag 28 juni 2012

Zomer Sla

Ingrediënten:
200 gram luxe sla melange
50 gram verse ananas
15 gram pijnboompitjes (geroosterd)
evt. je favouriete dressing

Bereidingswijze:
Sla met ananas en pijnboompitjes mengen.
Voor het opdienen eventueel je favouriete dressing erover schenken.

Note: je kunt ook andere slasoorten/slamelanges gebruiken, maar zelf vind ik deze slamelange het lekkerst erbij passen.
Eet smakelijk!

woensdag 27 juni 2012

Oreo Koekjes Home made


Soms heb je van die dagen dat alles precies lijkt te kloppen.

Ik keek 2 weken geleden in de kast en zag de pot met crisco shortening staan.
Ik denk bij mezelf dat het eigenlijk wel leuk zou zijn als ik daar eens recept voor zou gaan vinden,  want op deze manier komt de pot natuurlijk nooit leeg.

Een paar dagen later sta ik in de winkel en zie Oreo Koekjes liggen.
Eerlijk toegegeven had ik die nog nooit gegeten, dus ik denk bij mezelf 'ik koop een pakje'.

De koekjes vond ik best lekker. Er zit een goede chocoladesmaak aan en dat beviel me wel. Wel vroeg ik me af hoe ze de vulling maken.

Je raad het nooit....

Kom ik via 'stumble upon' op de site van SmittenKitchen. En ja, precies op de pagina van de Oreo Koekjes!

Hier kan ik jullie natuurlijk niet van weerhouden..dus hierbij het recept van de oreokoekjes

Home Made Oreo koekjes

voor 25-30 koekjes


Ingrediënten:

Voor de koekjes:

1 1/4 cup bloem
1/2 cup cacao poeder
1 tl baking soda
1/4 tl baking powder
1/4 tl zout
1 cup suiker
1/2 cup + 2 el boter
1 ei

Vulling:

1/4 cup roomboter, ongezouten, op kamertemperatuur
1/4 cup shortening
2 cups poedersuiker
2 tl vanille extract

Bereidingswijze:

  1. De oven voorverwarmen op 190 graden. Twee bakplaten bekleden met bakpapier.
  2. De bloem,cacao, baking soda, baking powder, zout en suiker mixen. Vervolgens op lage snelheid mixen  met een mixer en een ei toevoegen. Blijven mengen tot het een mooi deeg vormt.
  3. Neem een lepel en pak hiermee elke keer een beetje deeg en leg het op het bakpapier.
    Bak de koekjes 9 minuten in de oven en laat ze vervolgens afkoelen.
  4. Maak ondertussen de vulling door eerst de boter en de shortening te mixen en vervolgens op lage snelheid de suiker en de vanille toe te voegen. Vervolgens met de mixer op hoge snelheid 2 tot 3 minuten mixen totdat je een mooie massa hebt.
  5. Pak nu 2 koekjes, doe op 1 koekje een beetje icing/vulling en plak het andere koekje erop.
    Doe dit voor alle koekjes.
Susanne Kookt!

Eet smakelijk!


Bron: http://smittenkitchen.com/2007/05/my-kingdom-for-a-glass-of-milk/

dinsdag 26 juni 2012

Tomaten gevuld met mozzarella en pesto

Deze tomaatjes heb ik ooit geproefd op een feestje en het deed me meteen denken aan pizza's.
Waarschijnlijk omdat ik graag pizza mozzarella eet.  :D

Onderstaand is mijn interpretatie van het recept.

Ingrediënten:
4 tomaten (niet te groot en met weinig vruchtvlees)
1 bolletje mozzarella
1 potje pesto (of zelfgemaakte pesto)
40 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Het kapje van de tomaat af snijden en de zaadjes verwijderen.
De tomaat vullen met een laagje pesto, vervolgens een paar kleine stukjes mozzarella en vervolgens weer een beetje pesto. Strooi er op het laatst een beetje Parmezaanse kaas over.

Bak de tomaatjes in een ovenschaal met een klein laagje water erin, gedurende 15 minuten op 160 graden. Als de tomaten en de kaas te snel verkleuren, dan even afdekken met aluminiumfolie.

De tomaatjes zijn zowel lekker als bijgerecht, voorgerecht en bij de borrel!

Eet smakelijk!

maandag 25 juni 2012

Browniebrood


Susanne Kookt!
Browniebrood
Ingrediënten:
380 gram volkorenmeel
30 gram honing
7,6 gram zout
235 gram water
7 gramboter
1 tl gist (2,8 gram)
40 gram vruchtenbroodverbeteraar
100 gram rozijnen (of 50 gram hazelnoten, 50 gram pecannoten of walnoten)
1 el cacaopoeder

Bereidingswijze:
De rozijnen wellen in warm water. Vervolgens goed afdrogen.
De overige ingredienten in de broodbakmachine plaatsen.

Programma: Volkoren rozijnen, maat M


Susanne Kookt!
Browniebrood


Eet smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...