Doe meer met Andijvie! Andijvie Sla
Vroeger aten we andijvie alleen gekookt, met een maizena papje
aangepast. Tegenwoordig is het recept voor stamppot rauwe andijvie
ook alom bekend. Nu zie je steeds meer de trend van Andijviesla
opkomen. Of eigenlijk is het terugkomen, want het recept voor
andijvie-sla is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome...
Andijvie Sla met appel yoghurt dressing
Ingrediënten:
1/2 krop andijvie
3/4 jonagold appel
Voor een dunne dressing
40 ml yoghurt
Voor een dikke dressing
45 ml olijfolie
5 ml balsamico
20 ml yoghurt
Topping:
Eventueel bolletjes stemgember, in stukken gehakt
Bereidingswijze:
Snijd de andijvie fijn.
Kies of je de simpele dunne dressing wilt of de dikkere dressing.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Schenk vlak voor het serveren de dressing over de andijvie en meng
het geheel goed door elkaar.
Erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.
De sla kun je natuurlijk in een hand omdraai omtoveren in een
salade, door er ingrediënten aan toe te voegen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten