Vegetarische Linzen Tajine
recept voor 2 personen
Ingrediënten:
1 rode paprika2 tomaten
125 g (blonde) linzen
350 g bouillon
1 tl thijm (gedroogd)
1/4 tl knoflookpoeder (of 1 knoflookteentje)
1/2 tl uipoeder (of 1/2 tot 1 ui)
Bereidingswijze:
Weeg de linzen af en was ze. Ik heb linzen gebruikt die ik niet meer hoefde te weken van te voren. Gebruik in ieder geval geen linzen uit een potje/blikje, want deze worden anders tot moes gekookt in dit recept. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.Was de tomaten en de paprika en snijd ze in stukjes/blokjes.
De doe linzen, tomaten en de paprika in de römertopf en voeg er de koude bouillon bij.
Voeg er thijm, knoflookpoeder en uipoeder bij.
Je kunt natuurlijk ook 1 vers knoflookteentje en 1/2 tot 1 ui gebruiken, deze moet je dan van te voren wel aanfruiten.
Als alles in de römertopf zit, plaats je deze in de oven en zet je de vegetarische schotel voor 1uur en 15 minuten in de oven op 160 graden.
Deze schotel tover je makkelijk om in een soep door er 250 ml water extra aan toe te voegen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten