Chocolade Peren Flan uit de magnetron!
Vandaag kwam ik in 'het lekkere magnetronboek, 1991, van de AH' het recept tegen voor Flan.Deze flan werd gemaakt in de magnetron. Dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden!
Het recept heb ik iets aangepast, omdat de combi chocola-peer me veel lekkerder leek dan alleen peer. Nadeel is wel, de chocolade smelt iets, waardoor je een klein beetje vocht onderin het bakje tegen komt, tijdens het opeten of uit de vorm draaien. Mijn tip is daarom ook om het in kleine ramequines te serveren. Of om bakvaste chocolade te gebruiken ;)
Recept Chocolade peren flan
Ingrediënten (voor 2 stuks):
1 peer1 el citroensap
75 ml melk
1 ei
1 el suiker
30 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
Schil de peer en snijd hem in stukjes van een halve cm dik.Snijd dit in plakjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Besprenkel de peer met citroensap.
Leg de stukjes in een ramequin.
Breek of snijd de chocolade in kleine stukjes en strooi deze over de peren.
Verwarm de melk op 600 watt 1 minuut 20 of totdat hij kookt.
Klop de suiker door het ei.
Al roerend giet je voorzichtig de kokendhete melk bij het ei.
Schenk dit mengsel over de peren.
Zet de ramequins in de magnetron, 400 watt voor ongeveer 6 minuten / 350 watt 6 minuut 40.
De flan is nu stevig geworden in de magnetron. Laat ze goed afkoelen.
Serveer ze koud met chocolade saus of slagroom.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten