Hopjespudding |
Hopjespudding uit de magnetron
Ingrediƫnten:
40 g maizena of custardpoeder1,5 tot 3 gram oploskoffie
500 ml melk
75 g suiker
1 ei
Bereidingswijze:
Weeg 40 g maizena af, doe er de oploskoffie en 60 ml melk bij. Roer dit goed door, totdat het geen klontjes meer heeft. Voeg dit papje toe aan de resterende melk (440 ml). Roer dit even door en zet de maatbeker in de magnetron, voor ongeveer 3 minuten op 600 wat. Blijf erbij staan om te kijken of het niet te hard gaat koken.Klop ondertussen een ei met de suiker schuimig. Goed er doorheen roeren om te voorkomen dat je een roerei krijgt. Zet het geheel nu voor 5 minuten terug in de magnetron. Roer het af en toe door.
Als het helemaal gestold is, haal je het uit de magnetron en laat je het afkoelen.
Dit recept kan natuurlijk ook in een pannetje op de kookplaat worden gemaakt.
Hopjes Vla |
Eet Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten