Een vruchtenbrownie of een brownie met fruit, net hoe je het wilt noemen.
Voor een vetvrije brownie variant kan je de boter vervangen worden door 52 gram appelmoes.
Dit recept is voor 3 tot 4 kleine vormpjes. Als je een grote vlaaivorm wilt maken, moet je 3x dit recept nemen.
brownie met geroosterde sesam en banaan |
brownie met muesli |
Ingrediƫnten:
Browniebodem
64 gram suiker
31 gram volkorenmeel
31 gram cacao poeder
1 eieren
46 gram gesmolten boter
1/8 tl zout
30 gram roomkaas
30 gram poedersuiker
citroentje
vers fruit
kleurstof, geroosterd sesamzaad, maanzaad, kokos of nootjes om het geheel mee te decoreren
brownie met kokosrasp |
brownie met maanzaad |
De oven voorverwarmen op 160 graden celsius.
Een vlaaivorm voorbereiden door een bakpapiertje op de bodem te leggen en de randen en het bakpapier in te vetten met boter.
De suiker met de bloem, cacaopoeder en zout in een kom doen. Even door elkaar mengen. De eieren en gesmolte boter toevoegen en goed doorroeren. Vul een vlaaivorm met het browniemengsel.
Bak de browniebodem in een grote vorm 20 tot 30 minuten in de oven, op 160 graden. Als je kleine vormpjes gebruikt, 12-18 minuten.
- geroosterde sesamzaad met banaan
- geraspte kokos
- maanzaad
- muesli
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten