En niet zomaar een recept met broccoli,
maar een recept met broccoli voor iemand die niet van broccoli houdt.
'Ik lust geen broccoli!' was een veelgehoorde uitspraak hier.
Een recept waarbij broccoli niet echt naar kool smaakt, maar waarin de smaak van broccoli behouden blijft.
Een oud studie klasgenootjes leerde me ooit een simpel recept aan met broccoli;
broccoli, pasta, pijnboompitten ovenschotel gegratineerd met kaas.
De smaak van dit gerecht was wel aardig, zeker voor een studentenmenu. Maar ik wist op voorhand dat dit niet gaat werken voor iemand die zegt geen broccoli te lusten..
Dit is uiteindelijk mijn versie van gegratineerde broccoli-pasta schotel geworden.
Ingrediƫnten:
200 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)200 gram broccoli
50 gram cashewnoten
4 el zuivelspread ('roomkaas' op basis van karnemelk)
50-100 g geraspte kaas
Bereidingswijze:
Snijd de broccoli in kleine roosje, was de broccoli en doe de broccoli in een pan met kokend water. Kook de broccoli in ongeveer 12 minuten gaar. Let erop dat je ze niet te gaar kookt, want dat versterkt de koolsmaak weer. Zodra ze zacht zijn zijn ze goed. Kook in de tussentijd ook de pasta gaar.De schotel net bestrooid met kaas, klaar om onder de gril te gaan |
De schotel als hij net onder de grill vandaan komt |
Zet de schotel 10 minuten onder de gril, zodat de kaas mooi bruin en knapperig wordt.
De gene die geen broccoli luste zei na het proeven van dit gerecht dat het een lekkere schotel was.
Missie 'ik lust dit niet': Geslaagd
Als het eerste bordje is opegschept...volgen er meer! |
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten