Lekker deeg gemaakt en nog even in de römertopf laten rijzen en vervolgens afgebakken in de römertopf.
Brood uit de Römertopf |
Kwam ik 2 nadelen tegen:
- Mijn oven had spontaan moeite om op temperatuur te komen. Bleef heel lang rond de 140 graden hangen.
- Het grootste nadeel: het brood was wel gaar, maar zat ook volledig vastgeplakt aan de bodem!
Het brood heb ik er uiteindelijk heel voorzichtig uitgesneden. Maar het heeft zijn doel gemist.
Het was natuurlijk de bedoeling dat het brood een knapperige korst zou krijgen en eenmaal uit de Römertopf was het een korstloos brood geworden.
Van het brood zelf heb ik broodchips gemaakt.
Het smaakt het zelfde als melba toast.
Dus dat ik een groot succes!
De Römertopf was overigens zo schoon te krijgen.
Even in een bak met water zetten en het deeg spoelde er zo vanaf.
En zo kwam alles toch nog goed!
1 opmerking:
Romertopf niet nat maken, voorverwarmen in de oven en insmeren
met meel daarna het deeg in de HETE romerpot. 30 min bakken, deksel eraf
en nog even nabakken. Suc7!
Een reactie posten