dinsdag 15 mei 2012

Karamel

Vandaag had ik bij de cakepops caramel gemaakt. Het was eigenlijk bedoeld om er in mooie lijntjes overheen te treken, maar ik had nog een paar cakepops zonder chocolade en heb de cakepops helemaal gerold door de karamel. De karamel is gemakkelijk om te maken, maar je moet er goed bij blijven staan en echt op tijd zijn, anders zit er al snel een bittere smaak aan.

Ingrediënten:
4 eetlepels suiker
1/2 eetlepel boter
2 eetlepels 'roomkaas'

Bereidingswijze:
Zorg dat je alles afgemeten klaar hebt staan en bij de hand hebt. De suiker in een pannetje op middelmatig vuur verwarmen totdat het smelt. Goed roeren zodat het niet gaat vastplakken. Wachten totdat het koperkleurig wordt. Vervolgens de boter toevoegen totdat deze is gesmolten en geheel vermengd is. Meteen van het vuur af halen en de roomkaas toevoegen. Vervolgens heb je een heerlijke caramel. Hij is nog enkele dagen tot 2 weken houdbaar in de koelkast. Als je hem dan weer vloeibaarder wilt hebben, doe je hem 1 minuut in de magnetron.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...