zondag 4 maart 2012

Kwarkbol deel 4

Vandaag nog een poging gewaagd om een lekker kwarkbrood te maken.
Hij staat nu af te koelen, dus heb hem nog niet kunnen aansnijden. Het brood voelt niet zwaar aan, klonk hol als ik erop klopte en was 95 graden toen ik hem uit de oven haalde. Verder ziet hij er erg lekker uit! Dus kan haast niet wachten totdat ik hem kan proeven...
Inmiddels is hij afgekoelt en heb ik hem geproefd. Het is een prima broodje geworden. Hij smaakt lekker, is luchtig en zacht van.structuur. Alleen lijkt hij qua smaak meer op een rozijnenbrood, dan op de kwarkbol...
Maar hij is wel lekker!


Ingredienten:
Ingredienten 1:
450 g bloem
150 g melk
150 g mascarpone
30 g gesmolten boter
20 g vruchtenbroodpoeder
6 g gist

Ingredienten 2:
6,5 g zout
10 g zout
100 g rozijnen (geweld)
10 g honing
1 ei

20 g boter (in kleine stukjes,aan het einde van de eerste kneedsessietoevoegen)

Bereidingswijze:
Kneed de ingredienten van de 1e ingredientenlijst door elkaar tot een deeg.
Na 15 minuten kneden de ingreidenten van de 2e lijst toevoegen en nog kort doorkneden.

Het deeg 75 minuten laten rijzen op een warme en niet tochtige plaats.
(na ongeveer 30 minuten opbollen en in de juiste vorm plaatsen)

Het deeg op 180 tot 200 graden afbakken voor ongeveer 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...